Valtuustoaloite työllistämisehdosta julkisiin hankintoihin

Kunnanvaltuuston kokouksessa 26. huhtikuuta jätettiin valtuustoaloite koskien julkisilla hankinnoilla työllistämistä Lempäälässä. Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut 31 valtuutettua.

Aloitteessa ehdotetaan, että Lempäälässä otettaisiin jatkossa isommissa julkisissa hankinnoissa käyttöön työllistämisehto. Työllistämisehto tarkoittaa, että Lempäälän kunnan tekemiin tarjouspyyntöihin ja hankintasopimuksiin sisällytetään erityisehto.Työllistämisehto voi olla ehdoton tai pisteyttävä kriteeri kilpailutuksessa. Se velvoittaa sopimuskumppania työllistämään vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, kuten osatyökykyisiä, pitkäaikaistyöttömiä, vammaisia ja nuoria. Työllistäminen voi tapahtua esimerkiksi palkkasuhteeseen työllistämistä, oppisopimusta, työkokeilua, työssäoppimista tai työharjoittelua.

Valtuustoaloitteessa todetaan, että työllistämisehdon soveltaminen sopii työvoimavaltaisiin ja riittävän pitkäkestoisiin palveluihin, joita Lempäälän kunnassa on lähivuosina tulossa useita.

31 valtuutettua allekirjoitti Tauno Haapajoen tuoman valtuustoaloitteen. Kuva: Ida Nieminen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>