Painonnostajille menestystä laajalla rintamalla

LeKi:n painonnostajat tuottivat viikon sisään kunniaa seuralleen aina junioreista masters-nostajiin. Turussa 6. toukokuuta nostettuun Juniori Cupiin osallistui Kisasta kuusi nuorta teräksen taltuttajaa. Juniori Cup on painonnostoliiton järjestämä Cup tyylinen kilpailu peruskouluikäisille nuorille nostajille, missä osakilpailuissa tienattujen pisteiden perusteella koko maasta valitaan kuusi parasta kamppailemaan Juniori Cupin voitosta.

Ida Harmaala, Iiris Savolainen, Artturi Häkli ja Harri Mamia. Kuva: Teemu Roininen

Turun kilpailut aloitti voitokkaasti Iiris Savolainen, voittaen sarjansa tuloksella 35 kiloa (15+20). Toisena LeKiläisenä rautoihin pääsi kiinni Ida Harmaala, joka ennätyksiään parannellen otti sarjassaan toisen sijan 30 (13+17) kilon tuloksella. Joukkueen viimeinen tyttönostaja Teea Jaskari kohensi myös ennätyksiään runnomalla suorille käsille 36 (15+21) kilon yhteistuloksen, sijoittuen sarjassaan toiseksi.

Poikien puolella urakan aloitti viime vuonna Juniori Cupin kokonaiskilpailun hopeaa voittanut Artturi Häkli, rikkoen samalla ensimmäisen, mutta ei varmasti viimeisen sadan kilon rajapyykin. Artturin yhteistulokseksi tuli tasan 100 (45+55) kiloa. Tällä ennätystuloksella irtosi selvä sarjavoitto. Iiro Savolainen jatkoi mitalien kahmimista voittaen sarjassaan pronssia 68 (30+38) kilon yhteistuloksella. Viimeisenä lempääläläisenä nostajana vuoroon pääsi Harri Mamia, joka murskasi vanhat ennätyksenä ja voitti sarjansa tuloksella 130 (57+73) kiloa. Kaikki nostajat pääsivät mitali kaulassa kotiin, mikä lupaa hyvää lempääläläiselle painonnostolle myös tulevaisuudessa.

Samaan aikaan Helsingissä nostettiin Suomen Cupin osakilpailu. Tähän kisaan Emma Gleisner lähti hätyyttelemään Albaniassa käytävien alle 20 vuotiaiden naisten EM-kilpailujen tulosrajaa. Sarjassa 75 kiloa selvästi alipainoisena nostanut Gleisner onnistui tempaamaan uudeksi ennätyksekseen 71 kiloa, mikä antoi työntönostoon hyvät asetelmat rajan rikkomista ajatellen. Työnnössä toisella nostolla syntyi uusi ennätys 90 kiloa, 92 kilon työntörautojen epäonnistuessa hiuksen hienosti viimeisellä yrityksellä. Ennätystulos 161 kiloa oikeutti toiseen sijaan Tampereen Pyrinnön Hanna Kauhasen (76+103=179) jälkeen, sekä 197 sinclairpisteeseen. EM-kisarajan ollessa 190 pistettä rikkontui raja selvästi ja Emma saa keskittyä EM-kisakunnon hiomiseen. Viimeisen noston onnistuessa olisi pistekilpailussa puhkaistu jo 200 pisteen raja, mutta se sai jäädä seuraavaan kilpailuun. Emma palkittiin koko kilpailujen toiseksi parhaana naisnostajana.

Vain viikkoa aikaisemmin LeKiläisvärejä nähtiin veteraanien MM-kilpailuissa Uuden-Seelannin pääkaupungissa Aucklandissa. Rami Kolehmainen edusti Suomea 45-vuotiaiden miesten 94 kilon sarjassa. Itse kisassa Rami pääsi tuloksellisesti omien ennätystensä tuntumaan temmaten 90 kiloa ja työntäen 117 kiloa. Entinen maratoonari saalisti tällä tuloksella itselleen kovassa kilpailussa seitsemännen sijan. Arvokilpailuiden ensikertalainen analysoi suorituksiin jääneen vielä parantamisen varaa, joten tälläkin rintamalla jäämme odottamaan lisää mestestystä Lempäälään.

Teksti: Teemu Roininen
Kuvat: Teemu Roininen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?