SM-maastoista Lempäälään joukkuepronssia

Maastojuoksun SM-kisat kirmattiin tänä vuonna Vierumäen urheiluopiston maisemissa. Lempäälästä ja LeKi-YU:sta oli isohko joukko kestävyysatleetteja matkassa mukana, tuomisina oli yksi mitali ja koko joukko hyviä sijoituksia.
Mitalin makuun pääsi 15-vuotisten poikien trio Santtu Heikkinen (14.), Jasper Alajoutsi (37.) ja Oliver Alajoutsi (40.). Mitalin salaisuus oli joukkueen tasaisuus, mukana väkirikkaassa sarjassa oli 80 juoksijaa.
Henkilökohtaisesta parhaan sijoituksen sisutteli monitoimiurheilija Klaara Leponiemi, jonka oli neljäs 19-vuotisten sarjassa. Hiihdossakin loistavia kisaesityksiä viime talvena tehnyt Klaara jäi mitalista parisenkymmentä sekuntia. Neljän kilometrin maastomatkaan Kllaara käyttti aikaa vain 14.42.
17-vuotisissa nuorissa miehissä duo Leevi Keronen (7.) ja Aleksi Kivelä olivat kovassa tikissä. Vertti Laitinen oli kolmas lenkki joukkueessa, jonka sijaksi tuli lopulta viides tila.
Venla Ranta oli 17-vuotisssa neideissä sijalla 16. Tasaisessa kilpailussa viitisentoista sekuntia parempi aika olisi siittänyt kymppikärkeen.