Aikalisä Kuljun Ruusan toteutukseen

Suunnitellulle päiväkodille on jo tieyhteys avattuna Kuljun kartanon edustalla olevalta kylmäasemalta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus on  päättänyt keskeyttää Kuljun Ruusa -pientenlastentalohankkeen. Syynä on se, että hanke ylittää valtuuston uusille hankkeille asettaman määrärahavarauksen. Kunnassa tutkitaan nyt hankkeen vaihtoehtoiset toteutusmallit.

Suunnittelun tavoitteena on ollut monitoimitalo kaikenikäisille. Päiväkodin, kirjaston ja tupatoiminnan käsittävää pientenlastentaloa on suunniteltu Kuljuun Kemintien ja Kuljun kartanon väliselle tontille. Hankkeen kerrosala on 1 703 neliötä. Rakennukseen on kaavailtu kuusiosastoista päiväkotia sekä tiloja Kuljun tiilikoulusta siirtyvälle kirjastolle. Myös Ketunkolon tupatoiminnan on määrä sijoittaa  Kuljun koulun alueelta yhteen päiväkotiosastoon.

Ensimmäisen suunnitelman mukaisia tiloja on jouduttu karsimaan, koska suunnitelman pohjalta laadittu alustava kustannusarvio ylitti talousarvioon esitetyt kustannukset. Valtuuston määräämä määräraha oli 5,2 miljoonaa euroa ja kustannusarvio hankkeelle on 5,3 miljoonaa euroa.

Kuljun Ruusan lähtötavoite on, että sinne sijoittuisivat eskarit ja se tarjoaisi aputilaa Kuljun koululle. Suunniteltu toteutus ylittää kuitenkin määrärahan. Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoo Kuljun Ruusan aikalisän syyksi sen, että hanke ei enää vastaa alkuperäistä tarkoitusta.

– Päivähoidossa lasten määrä on vähentynyt eikä lisätiloille siten ole enää niin akuuttia tarvetta kuin ensin oletettiin. Meillä ei ole poistunut tilatarve eskarilaisille, mutta se on vasta viiden vuoden päästä vuonna 2022.

– Tänä vuonna selvitetään hankkeen muita vaihtoehtoisia toteutusmalleja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita uuden valtuuston päätettäväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?