Miljoonien cleantech-kauppa: Doranova Oy lisensoi maaperän kunnostusosaamistaan ja laitteitaan Kiinaan

Doranovan ja Beijing Xishan Environment Technologyn välinen lisenssi- ja yhteistyösopimus sisältää teknologiasiirron ohella laitteistotoimituksia, henkilöstökoulutuksia sekä projektiyhteistyötä, joiden on määrä alkaa kesäkuussa 2017. Ensimmäisen kiinalaisen pilottikohteen puhdistus on tarkoitus aloittaa kesällä 2017.

– Ilmansaasteiden ja pilaantuneiden vesistöjen aiheuttamien ongelmien lisäksi kiinalaisten katseet kohdistuvat nyt maaperän pilaantumien aiheuttamiin ympäristö- ja terveysriskeihin. Tämän yhteistyösopimuksen myötä Doranova on ensimmäisten ulkomaalaisten yritysten joukossa mukana kehittämässä vauhdilla kasvavaa kunnostusmarkkinaa, kertoo vesilahtelaisen Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

Kysyntä kestäville maaperän ja pohjaveden kunnostusratkaisuille on noussut Kiinassa räjähdysmäisesti viime vuonna voimaan astuneiden ympäristöasetusten myötä. Tarve on valtava, sillä Kiinan ympäristöministeriön mukaan arviolta 16,1 prosenttia valtion maaperästä ja 19,1 prosenttia viljelymaasta on eri astein saastunutta.

Vuonna 2011 perustettu Beijing Xishan Environment Technology on yksi ensimmäisistä kiinalaisista maaperän kunnostuksia tehneistä ympäristöteknologiayrityksistä. Tiivis yhteistyö suomalaisen Doranovan kanssa kirittää Xishanin kilpailukykyä sekä mahdollistaa aiempaa laajemman ratkaisujen käytön maaperän kunnostuksissa. Teknologiasiirron ohella Doranova kouluttaa henkilöstöä ja osallistuu kunnostusprojektien suunnitteluun ja toteutukseen.

– Sopimuksen myötä Xishan ja Doranova nousevat uudelle tasolle kehittyneiden maaperän kunnostusratkaisujen tarjoajana Kiinassa, totesi Xin Wang, Beijing Xishan Environment Technologyn ja Yutao-konsernin hallituksen puheenjohtaja huhtikuun 28. päivänä järjestetyssä sopimuksen allekirjoitusseminaarissa.

Aiemmin Vietnamiin kaatopaikkakaasujen talteenotto- ja hyötykäytöjärjestelmistä jättikaupan solminut Doranova on ympäristötekniikan asiantuntija, joka on tehnyt pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostuksia Suomessa ja ulkomailla yli kahdenkymmenen ajan. Nyt pitkäjänteinen työ maaperän kunnostusmenetelmien kehityksessä kantaa hedelmää ­– suomalaisyrityksen monipuolinen kokemus sekä valmiiksi tuotteistettu ja patentoitu kunnostuslaitteisto vakuuttivat kiinalaiset kumppanit, ja ratkaisuille näyttäisi olevan kysyntää myös Lähi-Idässä ja Afrikassa.

– Kehittämämme systeemi on ainoa kaupallistettu kunnostusjärjestelmä maailmassa, jossa yhdistyvät useat eri kunnostusmenetelmät, kohteen mukainen muunneltavuus sekä täydellinen etävalvonta ja -ohjaus. Laite minimoi in situ -kunnostuksen keston, tuo merkittäviä kustannussäästöjä kunnostettavan kohteen omistajalle ja siten nostaa entisestään in situ -kunnostuksen kiinnostavuutta perinteisten massanvaihtojen korvaajaksi, summaa Myllärinen.

Doranovan ja Beijing Xishan Environment Technologyn välinen lisenssi- ja yhteistyösopimus sisältää teknologiasiirron ohella laitteistotoimituksia, henkilöstökoulutuksia sekä projektiyhteistyötä, joiden on määrä alkaa kesäkuussa 2017. Ensimmäisen kiinalaisen pilottikohteen puhdistus on tarkoitus aloittaa kesällä 2017.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?