Uusitulla kuntosalilla riitti tutustujia

Sääksjärvellä pääsee treenaamaan entistä monipuolisemmin

Liikunnanohjaaja Paula Elorannan ja liikuntaneuvoja Moona Myllyahon opastuksella avautuivat ilmanpainelaitteiden salat ja oikeat tekniikat kuntosalitreenaamiseen. Kuva: Katariina Onnela

Sääksjärven koulun kuntosalin avoimet ovet houkuttelivat keskiviikkona 3. toukokuuta kuntoilijat liikkeelle. Kuntosali on saanut uuden neljäpaikkaisen taljalaitteen, selkä- ja vatsaprässin ja Smith-laitteen painonnostoa varten.

– Saleja kehitetään paitsi asiakkaiden toiveiden mukaan, myös ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen. Kaikilta kunnan saleilta löytyy aerobisia laitteita kuten kuntopyörä, juoksumatto, crosstrainer tai soutulaite, painopakkalaitteita ja vapaita painoja. Jokaiselle siis jotakin, liikuntasihteeri Laura Kekäläinen kertoo.

Kunnan kuntosaleja uusitaan laajemminkin ja tämän vuoden aikana laitteita uusitaan myös Hakkarin kuntosalilla. Hakkarin alasaliin on keskitetty painonnostoon ja voimanostoon soveltuvaa välineistöä. Kaikkia kunnan kuntosaleja saa käyttää yhdellä kuntosalimaksulla.

Sääksjärven kuntosalilla Liikunnanohjaaja Paula Eloranta ja liikuntaneuvoja Moona Myllyaho opastivat paikalle saapuneita laitteiden käytössä. Vinkkejä annettiin sekä yleisesti kuntosalilla toimimiseen että tietyn laitteen kanssa. Yleisohjeeksi Paula Eloranta vinkkasi, että hyvä ja ryhdikäs asento on tärkeä laitteessa kuin laitteessa.

Liikuntaneuvoja Moona Myllyaho antoi illan aikana vinkkejä noin sadalle ihmiselle. Kuva: Katariina Onnela

Sääksjärven ja Lempoisten koulujen kuntosalit ovat koko kesän käytössä aina aamukuudesta iltakymmeneen. Sääksjärven kuntosali on ollut avaimen takana jo tovin ja myös Lempoisten liikuntatilat siirtyvät samaan systeemiin kesäkuun alusta. Se mahdollistaa kuntosalin käytön aamusta iltaan koulujen loma-aikoina ja viikonloppuisin.

Sääksjärven koulun kuntosalille saapuneet olivat uuteen järjestelyyn tyytyväisiä. Laajennetut aukioloajat ja erityisesti kesän aukiolo houkuttivat ostamaan kuntosalikortteja ja lunastamaan avaimia salille. Ohjausta seurattiin tarkasti ja tarkentavia kysymyksiä esitettiin.

Illan aikana noin sata ihmistä kävi tutustumassa uusittuun saliin.

– Tapahtuma ja väenpaljous jatkui sinne klo 20 saakka ja hieman ylikin, Laura Kekäläinen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?