Lempäälä Sportille arvokas turnausvoitto salibandyssa

Kuva: Lempäälä Sport
Lempäälään tuli arvokas turnausvoitto, kun salibandyseura Sportin F1-junnut voittivat Särkänniemi cupin kilpasarjan suvereenilla tavalla.

”Lempäälästä tullaan, hyviä me ollaan”. Lempäälä Sportin F1 Green -junnujen kannustushuuto kajahteli uljaasti, kun vuonna 2007 syntyneiden säbä-taitureiden joukkue nappasi arvostetun ja arvokkaan turnausvoiton, kun se oli Särkänniemi cupin kilpasarjan suvereeni ykkönen.

Särkänniemi cup yksi Suomen suurimmista salibandyturnauksista, jossa joukkueita on yhteensä mukana yli 200 ympäri Suomea ja Lempäälä Sportin 9-10-vuotiaat F1-pojat jyräsivät kilpasarjan voittoon, voittaen kaikki turnauksen pelinsä selvin numeroin. Alkusarjan voitto kuittaantui puhtaalla pelillä, se takasi suoran pääsyn välierään, jossa Sport F1-joukkue voitti suvereenisti Pirkkalan Pirkat numeroin 7-1. Kun Sportin pojat olivat vauhtiin päässeet, niin joukkue jatkoi samaa erinomaista joukkuepeliä myös turnauksen finaalissa, jossa lempääläiset innostuivat tehtailemaan toinen toistaan upeampien syöttökuvioiden jälkeen taululle jo tutun lopputuloksen eli 7-1. SCH Salamat joutuivat toteamaan Sportin olevan selvästi taitavampi ja nopealiikkeisempi.

– Myös muissa sarjoissa Lempäälä Sportin säbäjunnut nappasivat hienoja pistesijoituksia. On hyvin mahdollista, että viime sunnuntaina moni juniorivalmentaja selvitti, missä päin Suomen karttaa sijaitsee Lempäälä, ja mikä onkaan tämä erinomainen seura, jonka juniorit vihreäraitaisissa paidoissaan hämmästyttivät muita joukkueita nopealla liikkumisella ja taitavalla joukkuepelaamisella, tuumasi Petri Mäkynen, joka on Sportin F-junnujen toinen valmentaja yhdessä Tommy Tuomisen kanssa.

Sportin pelaajista Eeti Mäkynen totesi valmentajaisälleen voittosaunassa, että ”ei me tätä sen takia tehdä, että saadaan pokaaleja, vaan siksi, että salibandy on vaan niin kivaa”. Pelikaveri Eero Miettinen puolestaan totesi terävästi, että ”säbä on vauhdikasta ja meillä tosi hyvä joukkue.”

Jos Lempäälän keskustassa olisi suihkulähde, olisivat nämä pienet, suuret pelimiehet varmasti nauttineet kultajuhlista voittopokaali-”Pojan” kanssa suihkulähteessä innokkaiden vanhempien hämmästellessä. Kultamitalit koristavat nyt yhdentoista säbäjunnun huonetta ja mahtavia muistoja jäi ihan kaikille, niin pelaajille, vanhemmille kuin valmentajillekin.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia seikkailuja, harjoituksia ja pelejä, tiivisti Petri Mäkynen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?