LeKi-junnut piirin parhaat maastojuoksijat

Joukkuemestaruus kolmena vuonna peräkkäin: 12-vuotiaiden tyttöjen Sofia Mikkonen (vas.), Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen. Kuva: Heidi Haapalehto

Hämeen piirin 9–15-vuotiaiden maastojuoksun mestaruuskilpailut juostiin Valkeakosken Hakan talkooväen järjestämänä kisatapahtumana Kärjenniemen koululla.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu sai matkaan ennätyssuuren joukkueen, kaikkiaan 45 juoksijaa. Menestys oli huippuluokkaa, sillä LeKi-junnujen joukkue oli kisojen paras, jättäen jopa isot kaupunkikeskusseurat taakseen. Mitaleita mukaan kertyi kaikkiaan 19, joista kahdeksan oli mestaruutta.

Henkilökohtaisissa kisoissa mestaruuden ottivat Oliver Kaikkonen (P10) ja Nora Kytäjä (T13). Hopeamitalisteja olivat Iina Niemelä (T10), Ella Noora Haapalehto (T12), Oliver Alajoutsi (P14), Nea Kytäjä (T15) ja Santtu Heikkinen (P15). Pronssikorokkeelle nousivat Viljami Kuusjärvi (P9), Aarne Kalela (P10) ja Helmi Karjainen (T15).

Kolmihenkisten joukkueiden joukkuekilpailuissa LeKi:n nuoret keräsivät jättipotin vieden mestaruuksista lähes joka toisen. Mestarijoukkueet olivat P9 (Viljami Kuusjärvi-Noel NikulainenAxel Järvinen), T10 (Iina Niemelä-Nella MäkynenNiia Niemelä), P10 (Oliver Kaikkonen-Aarne Kalela-Wilho Penttilä), T12 (Ella Noora Haapalehto-Oona KaikkonenSofia Mikkonen), T14 (Emilia KilpinenEmma RantaElla Ala-Lahti) ja P15 (Santtu Heikkinen-Leevi LipponenJasper Alajoutsi). Hopean nappasi T9-joukkue (Iiris AhoKiira KilpinenNia Kytäjä). Pronssimitalisteja olivat P11 (Eelis KuusjärviEero RantaOtso Luodeslampi) ja P12 (Topias SavitaipaleLuukas LipponenMiika Niemelä).

Junioreiden maastojuoksukausi jatkuu Hakkarissa kunnanmestaruusmaastoilla ja KLL-mestaruuskilpailuilla sekä maantiellä Ideapark-juoksussa.

Joukkuemestaruus kolmena vuonna peräkkäin: Sofia Mikkonen (vas.), Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen. Kuva: Heidi Haapalehto

 

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut Hakkarin maastossa

 

Kolmen vuoden tauon jälkeen Hakkari toimii jälleen isojen maastokisojen näyttämönä. Koululiikuntaliiton (KLL) maastojuoksukilpailut juostaan Hakkarissa tiistaina 23. toukokuuta. Lempäälään odotetaan 450 osallistujaa. Kisojen pääjärjestelyistä vastaa Lempäälän Kisa Yleisurheilu yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Paikalle toivotaan kannustajiksi runsaslukuista yleisöä lähikoulujen oppilaista ja opettajista sekä muusta urheiluyleisöstä, sillä lähtöviivalla on runsaslukuinen joukko Lempäälän koululaisia.

KLL:n maastojuoksukilpailut aloitettiin nykymuodossa vuonna 2012. Kilpailujen tavoitteena on saada koululaiset suurella joukolla kokemaan suuren urheilutapahtuman tunnelma ja samalla kehittää juoksuharrastusta kouluissa. Viisi ensimmäistä vuotta kilpailut järjestettiin Vierumäellä.

Tänä vuonna Vierumäellä järjestettiin SM-maastot ja oli etsittävä uusi kisakeskus. Vierumäen kilpailujohtaja Ville Hautala suositteli uudeksi paikaksi Lempäälää. Kokemukset hyvin järjestetyistä SM-maastoista sekä Hakkarin erinomaiset puitteet toivat kisan Pirkanmaalle. Sopimuksen optiona ovat myös ensi vuoden kisajärjestelyt.

 

Timo Reunanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?