Vesilahtelaiset ja lempääläiset säbätytöt pokkasivat A-tyttöjen SM-kultaa.

Salibandysiskoset tähtäävät kirkkaimmalle huipulle

Jemina (vas.) ja Julia Ruostila pokkasivat harvinaiset Suomi 100 -teemamitalit SM-kullan kunniaksi. Kuva: Antti Raunio

Kultaisista mestaruusjuhlista on jo yli kuukausi, mutta mitalit Jemina ja Julia Ruostilan käsissä saavat suupielet yhä hymyyn. Tampereen Kooveen A-tytöt voittivat salibandyn SM-kultaa keväällä, ja joukkueen runko koostui peräti kahdeksasta vesilahtelaisesta ja kolmesta lempääläisestä pelaajasta.

Ruostilan siskokset Jemina ja Julia olivat avainpelaajia mestarijoukkueessa. Vesilahtelainen kaksikko antaa arvon saavutukselle, ja kulunut aika on vielä kirkastanut tuntemuksia.

– Vieläkin joskus mietin niitä fiiliksiä, joita mielessä pyöri mestaruuspelin aikana ja pian sen jälkeen, Jemina Ruostila kuvailee.

– Kun näen kultamitalin, kaikki ne fiilikset palaavat mieleen, Julia Ruostila puolestaan kertoo.

Kooveen joukkueessa oli poikkeuksellinen edustus juurikin Vesilahdelta. Kahdeksasta vesilahtelaisesta suurin osa, Ruostilat mukaan lukien, oli 2002-syntyneitä eli vasta C-ikäisiä. 2002-ikäluokan menestykseen kirkkaissa valoissa on tytöillä selvä syy mielessä.

– Meillä oli junioreissa hyvät valmentajat, Pasi ja Jarkko. Sen lisäksi pelasimme Vesilahden Visassa poikien kanssa samassa joukkueessa, se auttoi kehittymään ja saamaan fyysisyyttä, Ruostilat muistelevat ja jakavat kiitosta.

Kokemusta jo liigakentiltä

Kaksikko ahkeroi kuluneella kaudella kolmessa joukkueessa: C-tytöissä, A-tytöissä sekä jopa Kooveen liigajoukkueessa. Molemmilla on nuoresta iästä huolimatta vyöllään jo liigapelejä, vajaat kymmenen kappaletta.

Kun puhe kääntyy pelitapaan, on Visan kasvattien luonnehdinta samanlainen: Molemmat pitävät itseään tsempparina, joka aina antaa kaikkensa kentällä.

– Pelaan vähän joka paikkaa. Vaikka en tee niin paljoa tehopisteitä, aina vedän kuitenkin täysiä, Jemina tuumii omaa pelitapaansa.

Kooveen kultajoukkue oli harvinainen sekoitus jopa seitsemän ikäluokan pelaajia, ikähaitari oli 1997 syntyneistä aina 2003 syntyneisiin. Julia näki sen vahvuutena.

– Vanhemmat ottivat nuoremmat hyvin mukaan joukkueeseen. Se teki joukkuehengestä vahvan, ja oli yksi suurista syistä miksi voitimme mestaruuden.

Tähtäin Suomi-paidassa

Ensi kaudella Jemina ja Julia ovat B-ikäisiä, mutta katse on jo isommilla kentillä. Kun liigavauhtia on päässyt maistamaan, sitä haluaa lisää.

– Kyllä tavoite on jatkossa liigassa ja joku päivä jopa maajoukkueessa, kentällä jokapaikanhöylänä tunnettu Jemina tuumii päättäväisesti. Hyökkääjänä pelaava Julia latelee samat tavoitteet kuin siskonsa.

Mutta palataan vielä tunnelmiin Porvoossa huhtikuun lopulla, kun Koovee voitti jatkoajalla ratkaisevan finaalin. Jännitys purkautui hurjiin kultajuhliin.

– Mestaruuden ratkettua olin sanaton, kaikki tunteet olivat samassa paketissa. Tämä oli ensimmäinen kausi kokonaan Kooveen riveissä, en olisi uskonut, että pääsen näin pitkälle, Julia fiilistelee.

– Viimeisen pillinvihellyksen jälkeen tulivat kyyneleet silmiin, Jemina kertoo kultatuntemuksiaan.

Kooveen kultajoukkueessa pelasivat vesilahtelaiset Jemina ja Julia Ruostila, Kiia Helenius, Jutta Palonen, Viola Pennanen, Vilma Lehtola, Siiri Syrjälä ja Viivi Virtanen sekä lempääläiset Peppi Haavisto, Riikka Valkamo ja Helmi Vättö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?