Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan hintalappu 3,2 miljoonaa euroa

Kunnanhallitus esittää valtuustolle Telkäntaipaleen kevyenliikenteensiltahankkeen käynnistämistä.

Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan investointihankkeen käynnistämistä. Ristikkosillan kustannusarvio on 1 570 000 euroa. Länsipuolen lähestymissiltoineen ja molemminpuolisine hissi- ja porraskuiluineen kokonaiskustannusarvio on 3,2 miljoonaa euroa.

Yleiskaavassa ja voimassaolevassa asemakaavassa on suunniteltu Lempäälä-talon ja asemakorttelin pysäköintitalon välille kevyen liikenteen silta. Silta on Lempäälä-talon ja keskustan toimivuuden kannalta keskeinen osa. Silta on tarkoitus rakentaa polveilevasti katetuksi ristikkosillaksi, jonka vaihtelevilla kattolinjoilla luodaan näyttävää uudenlaista ilmettä. Arkkitehtuuri saadaan näin myös tukemaan Lempäälä-talon ja vanhan asemarakennuksen arkkitehtuuria.

Liikennevirasto tukee suunnitelmaa, koska se on välirakenteeton ja mahdollistaa siten alla olevien junaratojen tulevan suunnittelun kaikki vaihtoehdot. Sillan teräsrakenne on asennettavissa paikalleen suurina lohkoina tai jopa kokonaisena, jotta asentaminen aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriöitä raideliikenteelle.

sillan molemmin puolin tulevat hissi- ja porraskuilurakenteet palvelevat sillalle ja laitureille kulun lisäksi pysäköintitalojen  ja läpikulkuliikennettä.

Kommentit (2)

  1. Anneli Kallio

    Mistä rahat ”raavitaan” tähän kaikkeen mammuttitautiin, kuin veronmaksajilta. Lempäälä ei tarvitse uutta kunnantaloa, ei pysäköintitaloa jne. Näillä, mitä tällä hetkellä on pärjätään oikein hyvin. Vielä on tulossa sote, todennäköisesti erittäin kallis, kun ei ole todellista kustannusarviota nähty missään. Rahahan ei kasva puussa, kuten jotkut luulevat.

  2. Jaskas

    Eikö kunnan virkamiehet voi kävellä alikulun kautta työpaikalleen. Harvassa on paikat missä työntekijää varten tehdään kulkusillat ja parkkitalot kymmenillä miljoonilla. Parkkitalokin täysi turhake ja tulee olemaan vain kunnan työntekijöitä varten. Raskas kulu kuntalaisille työntekijöiden pysäköinnistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?