Partiolaisten lähiruokasäpinät

Peuranliha on lähiruokaa. Vesilahden Onkemäen koulun pihalla lauantaina 29. huhtikuuta pidetyissä partiolaisten Lähiruokasäpinöissä se maistui erityisen hyvältä keitossa, jonka herneet ja naudanliha oli hankittu lähialueen maatiloilta. Eivätkä lähiruokayllätykset siihen loppuneet – partiolaisten yhtenä rastitehtävänä oli pikamunkkien valmistus tilamaidosta ja lähimyllyssä jauhatetuista suoramyyntijauhoista. Näppärät 10–12 -vuotiaat Seikkailijat kyyristelivät kaasukeittimiensä kanssa pienen rinteen tarjoamassa katveessa ja sokeroivat munkkinsa sitä mukaa, kun niitä öljystä kypsyi.

Lähiruokasäpinä valtasi Onkemäen koulun. että lähiruoka kiinnostaa kaiken ikäisiä ja tuo mukanaan löytämisen iloa. Kuva: Inka Valtamo

Muilla tehtävärasteilla tunnistettiin yrttejä, tehtiin kevään ensimmäisiä taimikylvöksiä ja koottiin toiveikkaina taimikasvatuslaatikoita tulevaa kesää varten. Runorastilla syntyi ajatuksia herättäviä haikuja ympäröivän sinivuokkokallion inspiroimana:

”ketunleipien /
lähiruokatarjous /
matkisit sitä”
Hermiina 1960
”sininen kukka /
jonka vieressä oli /
sammal kaunista”
S&S 2007

Lähiruokasäpinä valtasi Onkemäen koulun. että lähiruoka kiinnostaa kaiken ikäisiä ja tuo mukanaan löytämisen iloa. Kuva: Inka Valtamo

 

Tapahtuma oli avoin kaikille ja liittyi oivallisesti Vesilahden Valkohäntien partiolippukunnan tämän vuoden lähiruokateemaan. Teemaa toteutetaan yhdessä Parasta pöytään Pirkanmaalta -hankkeen kanssa. Lippukunnalla on myös tärkeä rooli sparraajana partiolaisten retkiruokaoppaan uudistustyössä. Uudistettavan retkiruokaoppaan tavoitteena on innostaa valitsemaan paikallisia raaka-aineita ja tekemään vastuullisia valintoja retkien ruokahuoltoa suunniteltaessa, herkuttelua tietenkään unohtamatta. Retkiruokaoppaan toteuttaa Ahlman ja työn rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Vesilahden Valkohäntien partiolippukunnalle lähiruoka merkitsee käytännön tekoja. Lähiruokasäpinät osoittivat, että lähiruoka kiinnostaa kaiken ikäisiä ja tuo mukanaan löytämisen iloa.

Lähiruokasäpinä valtasi Onkemäen koulun. että lähiruoka kiinnostaa kaiken ikäisiä ja tuo mukanaan löytämisen iloa. Kuva: Inka Valtamo

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>