Vähäjärvellä kelpaa bongailla

Vesilahden Vähäjärvellä kelpaa luonnonystävien nyt bongailla, ja nauttia kauniista luonnosta, kun kuulun lintujärven jo vähän heikkoon kuntoon päässyt lintutorni kunnostettiin talkoovoimin.

Vuokko Heikkilä ja uskollinen retkikumppani Valo-koira kävivät tutustumassa taidokkaasti kunnostettuun Vähäjärven lintutorniin, josta kelpaa bongailla lintujärven elämää ja nauttia lähiluonnosta.

Suurimman talkoopanoksen lintutornin kunnostuksesta 3. toukokuuta kantoivat koko tapahtuman puuhamiehenä toiminut Juhani Siik ja Jarmo Syrjänen. Talkoissa ahersivat mukana myös Kirsi Piispanen ja Jani Vastamäki, jolloin torni saatiin edustuskuntoon sopivasti 6. toukokuuta pidettyyn Tornien Taistoon.

Lintutornin rakentamisesta ja kunnossapidosta on syytä olla kiitollinen. Lintutornista avautuu kaiken ikäisille hyvä mahdollisuus seurata monipuolista luontoa lähietäisyydellä. Samalla lintutorni vähentää ympäristön kulutusta rannoilla ja peltoalueilla. Vesilahden kunta ja Kinnarin Lomamökit lahjoittivat tornin korjauksen tarvikkeet. Upeaa toimintaa!

– Kaikille lämpimät kiitokset, onpa ihania ihmisiä, ihasteli Vuokko Heikkilä, joka kävi uskollisen retkikumppaninsa Valo-koiran kanssa tutustumassa paikkaan ja havainnoimassa lintutornista 13. toukokuuta Vähäjärven linnustoa.

– Laulujoutsen ja useat silkkiuikut hautoivat pesillään. Lokkeja ja tiiroja lenteli järvellä kymmenittäin, nokikanat rakensivat pesiään. Isokoskeleoita Vuokko Heikkilä laski järveltä peräti 270 yksilöä innokkaasti kalastelemassa.

teksti ja kuva: Hannu Järvinen

Yksi kommentti

  1. Martti Hyrylä

    Mistä sinne Vähäjärven torniin pääsee ? Olen mökkeillyt ja pyöräillyt Narvassa yli 20 v. mutta en ole löytänyt mitään opasteita ko. tornille – vai onko se tarkoitus pitää salassa ?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?