Teräselementti on putkilaserleikkauksen edelläkävijä

Suomen suurin putkilaser antaa täysin uudet mahdollisuudet järeiden teräsprofiilien automatisoituun työstämiseen.

Teräselementti Oy on hankkinut Suomen suurimman putkilaserin. Putkilaserinvestoinnin ansiosta suomalaisessa teollisuudessa on nyt mahdollista laserleikata tarkasti suuria ja monimuotoisia teräsprofiileita. Laitteella vastataan asiakkailta tulleeseen kysyntään koko Suomen mittakaavassa.

 Uudella putkilaserilla voi leikata jopa 20 mm:n paksuisia ja 18 metrin pituisia teräsprofiileita.

Suomen suurin putkilaser antaa täysin uudet mahdollisuudet järeiden teräsprofiilien automatisoituun työstämiseen. Putkilasertuotanto alkaa Lempäälässä toukokuun aikana. Alihankintatuotanto teollisuudelle käynnistyy alkusyksystä 2017.

Uuden laserleikkausteknologian avulla suurikokoisten teräsprofiilien työstöön saadaan lisäksi erinomaista mittatarkkuutta sekä uudenlaista monimuotoisuutta. Teräselementti Oy:n toimitusjohtaja Ville Helenius kertoo miljoonainvestoinnin vastaavan kasvaneeseen kysyntään, joka on tullut suoraan asiakkailta.

− Putkilaser on Teräselementin 53-vuotisen yrityshistorian suurin investointi ja haluamme palvella sen myötä asiakkaitamme entistä paremmin. Putkilaserleikkaus vähentää oleellisesti teräskokoonpanojen kokonaisvalmistusaikaa, kertoo Helenius.

Operaattori Antti Lepistö käyttämässä putkilaseria.

Automatisoidun putkilaserin ansiosta teräsprofiilien valmistus saadaan toteutettua sekä kappale- että sarjatuotantona. Kaikki reiät, aukot ja viisteet laserleikataan automatisoidusti katkaisun yhteydessä. Laadukkaan laserleikkauksen ansiosta myös teräskokoonpanoon saadaan kustannussäästöjä.

Teräselementin liikevaihto oli viime vuonna 20,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää

118 henkilöä ja viimeisen vuoden sisällä taloon on palkattu yli kymmenen uutta henkilöä suunnittelu-, ohjelmointi-, työnjohto- ja projektinjohtotehtäviin.

Tällä hetkellä Teräselementti toimittaa teräsrakenteita muun muassa Tampereen yliopistollisen sairaalan etupihahankkeeseen Tampereella.

– Putkilaserleikkaus vähentää oleellisesti teräskokoonpanojen kokonaisvalmistusaikaa, kertoo toimitusjohtaja Ville Helenius.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>