LeKi laajentaa salibandy-toimintaansa tukikohtanaan Ideapark

LeKin 02-poikajoukkueen harjoitusmahdollisuudet laajenevat, kun Liikuntakeskus Parkin viereen Ideaparkiin aukeaa uusia salibandykenttiä. Kuva: Antti Raunio

Mennyt kausi mallia 2016 – 17 kulki Lempäälän Kisan salibandytoiminnassa aika lailla entisiä latuja pitkin. Joukkueita oli koossa kuusi kappaletta, joista kolme kilpasakkia ja kolme harrastesakkia. Yhteensä reikäpalloa LeKi-nutussa iski yli sata pelaajaa. LeKin toiminta on painottunut hiukan varttuneempiin ikäluokkiin eli 13 – 17-vuotiaisiin C- ja B-nuoriin.
Kilpailullisesti joukkueista korkeimmalle kipusi C1-juniorit, jotka raivasivat tiensä peräti valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan asti, missä joukkue sijoittui 11. sijalle. C2-junnut ja B-junnut kisasivat omissa sarjoissaan mainiosti, B-nuoret pelasivat ylialueellisessa elittisarjassa ja nuorempi kaarti aluesarjassa.
Junnujen kausi päättyi turnauksiin. B-junnut turnasivat Tampereen TFT-turnauksessa ja nuoremmat matkasivat Suomen-lahden eteläpuolelle Tallinnaan, josta C1-sakilla oli tuomisina arvokas, mutta joukkeutta otseään harmistuttanut, nelossija.
– Kokonaisuudessaan joukkueiden kausi oli hyvä, paljon pelattiin hyviä pelejä ja tehtiin taas LeKiä tunnetummaksi Suomen säbäkartalla, kiitteli Kisan säbä-jaoston puheenjohtaja Jeremy Kurvinen.
Tulevaisuudesta Kurvisella onkin kiinnostavaa tiedotettavaa, sillä elokuussa Ideaparkiin avattavan Idea Areenan myötä Kisan salibandytoiminta kasvaa kertarysäyksellä huomatavasti.
– Kisaan on vihdoinkin tulossa myös nuoremmille omia joukkueita, esimerkiksi ikäluokille 2006 – 09 syntyneille perustetaan joukkueet ja mahdollisesti myös 2004 – 05-ikäluokkiin. Muutaman muunkin ryhmän synnyttämistä pohditaan. Muutamaa valmentajaa vielä kaivataan lisää, tiedottaa Kurvinen.
Yhteistyö Suomen ja Tampereen mahtiseuran Classicin kanssa on myös aloitettu, sen muoto hioutuu kesän aikana.
– Tilojen puute on ollut esteenä salibandytoiminnan laajentamiselle, joten se ongelma on nyt ratkaistu. Salibandyn kehittämiselle on nyt hyvä hetki, lajin tulevaisuus näyttää LeKin osalta mielenkiiintoisen valoisalta, tiivistää Jeremy Kurvinen.

Kuva: LeKi salibandyjaosto
LeKin Aleksi Ojala iskee osuman Järvenpään Panthersin verkkoon Tallinnan-turnauksessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?