Juho Hoikkaselle kultaa ammattitaidon SM-kisoissa

Suomen osaavin myyjä tulee Vesilahdelta

Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston kansainvälisen kaupan merkonomiopiskelija Juho Hoikkanen on voittanut Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä Taitaja2017-kisassa asiakaspalvelun ja myynnin suomenmestaruuden.

Kolme päivää kestäneessä kisassa mitattiin osaamista useassa eri tehtävässä. Taitonsa piti näyttää muun muassa muotinäytöksen juontamissa, tarjouksen laatimisessa, asiantuntijapalveluiden myymisessä yritysasiakkaalle sekä asiakaspalveluchatissä.

Kisatilanne osoittautui monelle haastavaksi, eikä kahden päivän jälkeen kukaan kilpailijoista ollut karannut muilta. Kolmanteen päivään lähdettäessä tilanne oli tasainen ja mestaruus ratkesi vasta viimeisessä tehtävässä, jossa myytiin Würhthin Safety@Work-asiantuntijapalvelua yritysasiakkaalle. Juho onnistui tehtävässä täydellisesti ja sai tuomaristolta vuolaat kehut ammattimaisesta ja asiantuntevasta esiintymisestä. Hän nappasi tehtävästä täydet pisteet ja voitti lajinsa lopulta kuuden pisteen erolla seuraavaan.

Juho sai palkinnoksi menestyksestään rahapalkinnon sekä useita tavarapalkintoja. Lisäksi Antti ja Airi Soljan säätiö tukee stipendien kautta Taitaja-kisoissa mitalisijoille tulleita pirkanmaalaisia ammattiin opiskelijoita. VAAO:n SM-mitalistit tulevat saamaan myös oppilaitokselta omat stipendinsä.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurin vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna tapahtumassa vieraili 98 000 kävijää seuraamassa kisoja yli 50 eri lajissa. Juho selvitti tiensä finaaliin semifinaalien kautta, joissa 70 Suomen ammatillisten oppilaitosten parasta opiskelijaa kilpaili paikasta kahdeksan parhaan joukossa. Juhon menestystä täydensi samassa kv-merkonomiryhmässä opiskeleva Heini Vuorinen, joka voitti hopeaa visuaalisessa myyntityössä. Toinen vesilahtelainen Taitaja-finalisti Saku Korkeakoski sijoittui kahdeksanneksi lajissa talonrakennus, kirvestyöt.

Ammattimainen ja asiantunteva esiintyminen erityisesti ratkaisevassa viimeisessä tehtävässä toi Juho Hoikkaselle voiton Taitaja2017-kisoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?