Uusia asumisoikeusasuntoja Lempäälän Ryynikkään

Neljä vuotta sitten asumisoikeuskerrostaloja rakennettiin Lempäälään Keskuskadulle Sarapiston mäkeen. Kuva: Erkki Koivisto

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa uusia asumisoikeusasuntoja Lempäälään Ryynikän alueelle, lähelle keskustaa. Kuusikerroksiseen hissilliseen kerrostaloon tulee 40 erikokoista asuntoa, jotka on tarkoitettu monenlaisiin elämäntilanteisiin. Talossa on asuntoja yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 35–78,5 neliömetriä.

Ensimmäisen kerroksen asunnoilla on terassit ja ylempien kerrosten asunnoilla lasitetut parvekkeet. Asunnoissa on joko oma sauna tai vaatehuone tai molemmat. Lattiat ovat laminaattia, kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät sekä lattiat ja ikkunoissa sälekaihtimet. Ryynikän alueella on peruspalveluja kävelyetäisyydellä. Lähialueilla on päiväkoteja ja kouluja sekä urheilumahdollisuuksia. Lähimmät bussipysäkit sekä juna-asema sijaitsevat alle puolen kilometrin päässä.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Arkta Rakennuttajat Oy. Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut, ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 4. kesäkuuta saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on toukokuun  loppuun mennessä vuonna 2018.

Asumisoikeusasunnosta asumisoikeusasukas maksaa 15 prosentin osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan tällä hetkellä noin 15 000 asuntoa. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Yhtiö on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1 000–1 400 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?