Valtuustossa kiiteltiin ylijäämää ja palkittiin ansioituneita

Kuntaliiton ansiomerkkejä jaettiin merkittävistä työurista kunnalla ja luottamustoimissa

Vesilahden kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina 29. toukokuuta viimeisen kerran tällä valtuustokaudella. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 tilinpäätös, joka on usean alijäämäisen vuoden jälkeen ylijäämäinen. Noin 1 340 000 euron ylijäämä on suunilleen samansuuruinen kuin vuoden 2015 alijäämä.

Vesilahden kunnanvaltuuston kokouksessa palkittiin ansioituneita Kuntaliiton kultaisella ja hopeisella ansiomerkillä. Kuva: Kari Pusa

Vuoden 2016 tulosta parantavat satunnaiserät, kuten talouden tasapainottamisohjelman mukaiset kiinteän omaisuuden myynnit. Vesilahden kunta myi muun muassa metsää ja Narvan palvelutalon.

Kunnanjohtaja Erkki Paloniemi toteaa tilinpäätöksessä, että Vesilahden kunnan talous on mennyt oikeaan suuntaan, mutta tuudittautumiseen ei ole varaa ja talouden tasapainottamispäätöksien mukaiset toimenpiteet jatkuvat.

– On pidettävä kirkkaana mielessä, että viime vuoden tulos on yksittäinen ja siihen vaikuttivat kertaluonteiset erät. Kuitenkin
kertomusvuoden hyvä tilikauden tulos antaa uskoa tulevaisuuteen valmistauduttaessa ”uuteen kuntaan” 1.1.2019.

Hän muistuttaa, että Vesilahden kunnan kehittämisen ja kunnallisten palveluiden säilyttämisen näkökulmasta väkiluvun negatiivinen kehitys on todellinen uhka.

Valtuuston kokouksen aluksi jaettiin Kuntaliiton myöntämiä kunniamerkkejä pitkän työ- ja luottamusuran tehneille henkilöille.

– Teidän kaikkien kaltaisia pitkän linjan sitoutujia tarvitaan, jotta voidaan tehdä asioita kuntalaisten parhaaksi, totesi valtuuston puheenjohtaja Mervi Lumia.

Kuntaliiton kultaisen ansiomerkin neljänkymmenen vuoden ansiokkaasta työstä saivat Esko Halme, Pirkko Partanen ja Kirsti Torikka.

40 vuoden ura luottamushenkilönä on poikkeuksellinen ja sen kunniaksi Erkki Paloniemi oli riimitellyt runon Esko Halmeelle. Runon voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa valtuuston kokouksen tallenteelta L-VS:n digilehdessä osoitteessa digila.fi.

Kolmenkymmenen vuoden ansiokkaasta työstä Kuntaliiton kultaisen ansiomerkin saivat Anja Haliseva, Anna-Kaarina Huhtala, Tiina Jormanainen, Satu Kallio, Anneli Kesola, Raili Lehtimäki, Maija-Leena Lepola, Anne Mäki, Tarja Mäkinen, Tuija Mäkinen, Markku Männikkö ja Riitta Rautell.

Kuntaliiton hopeisen ansiomerkin kahdenkymmenen vuoden ansiokkaasta työstä saivat Armi Lehtimäki ja Mervi Lumia.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?