Emilystä tulee kesällä Heinähattu

8-vuotias lempääläinen nappasi pääroolin marraskuussa ensi-iltaan tulevasta Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvasta

Nopolan sisarusten kirjoittama Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset nähdään valkokankaalla marraskuussa 2017. Emily Shipwayn kesä kuluu kuvauksissa Helsingin Jollaksessa. Kuva: Katariina Onnela

Koulujen loputtua lapset kirmaavat kesälaitumille. Osa suuntaa mökille, toiset ehkä leirille tai mummolaan. Lempääläinen Emily Shipway perheineen ottaa suunnakseen Helsingin Jollaksen. Siellä kuvataan tänä kesänä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuva, jonka yhdessä pääosassa Emily nähdään.

Heinäkuussa 9 vuotta täyttävä Emily aloittaa syksyllä kolmannen luokan Moision koulussa ja hän harrastaa telinevoimistelua ja kuoroa. Elokuvamaailmaan hän on saanut tuntumaa toimiessaan avustajana Risto Räppääjä -elokuvissa.

– Tykkäsin siitä ihan hirveästi! Emily kertoo.

Emily Shipway harrastaa telinevoimistelua ja kuorolaulua. Kuva: Katariina Onnela

Ensin Emily toivoi roolia Vilttitossuna, mutta pian valinta Heinähatuksi osoittautui hänestäkin oikeaksi. Elokuvan juonenkäänteet olivat mielenmuutoksessa ratkaisevassa asemassa.

– Heinähattu on runoilija, aika kiltti ja ei ole yhtä räyhäkäs kuin Vilttitossu. Hän istuu kivellä ja runoilee, kuvailee Emily roolihahmoaan.

– Mussa on molempia, mutta enemmän olen Vilttitossun tyyppinen, hän lisää.

Elokuvassa Kattilakosken perhe lähtee lomalle. Perheen äidillä Hannalla on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat karmean tilanteen ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, joten suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat yhä hurjempiin ja hulvattomampiin juonenkäänteisiin.

Emily sai viime vuonna vinkin elokuvan koekuvauksista Sinikka ja Tiina Nopolalta. Kirjailijasisarukset ovat tulleet perheelle tutuksi Emilyn isoveljen Samuel Shipwayn kautta, joka tunnetaan Risto Räppääjä -elokuvien pääroolista. Tuolloin Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset ei saanut rahoitusta Elokuvasäätiöltä, mutta tänä vuonna rahoitus järjestyi. Hakijoita rooleihin oli paljon ja päärooliin valittiin Heinähattu-Emilyn lisäksi 6-vuotias Ella Kangas, joka esittää Vilttitossua.

Muissa rooleissa nähdään Suomen kirkkainta komediakaartia, kuten Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Elokuvan ohjaa Anna Dahlman.

– Kaikki ovat tosi kivoja, mutta Janne Kataja on paras. Hän on tosi hyvä lasten kanssa, leikkii meidän kanssa ja on tosi hauska, Emily kertoo vastanäyttelijöistään.

Vuorosanojen opettelu on jo hyvässä vauhdissa ja äidin kanssa treenaaminen on tuottanut tulosta.

Emilyn esittää Heinähattua, joka on runoilija, aika kiltti vähemmän räyhäkäs kuin Vilttitossu. Kuva: Katariina Onnela

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.