Lempäälän Liikkuva koulu -hanke sai kehittämisavustusta

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintavirasto myönsi Lempäälän kunnan Liikkuva koulu -hankkeelle 37 000 euron avustuksen. Summa on tarkoitus käyttää lukuvuoden 2017–2018 aikana peruskouluissa.

Avustushakemuksen teki Lempoisten koulun rehtori Jaana Selkilä, jonka mukaan mahdollisia kehittämiskohteita on monia. Koulut ovat käyttäneet viime vuonna myönnettyjä avustuksia esimerkiksi uimahallimatkoihin.

– Olemme suunnitelleet jumppakärryn perustamista. Se olisi peräkärry, joka sisältäisi täydellisen kattauksen telinevoimistelu- ja voimisteluvälineitä, Selkilä kertoo.

Myös Lempäälän ennaltaehkäisevässä perhetyössä on kiinnostuttu liikunnan kehittämisestä kouluissa. Yksi mahdollinen yhteistyöidea on lapsille suunnattu sosiaalinen sirkus, jonka toteuttaisivat yhdessä opettajat ja perhetyön työntekijä.

Lisäksi avustussummalla voidaan kustantaa erilaisia koulutuksia, joita järjestää muun muassa maakunnallinen liikunnan asiantuntija Hämeen liikunta ja urheilu. Rahoja käytetään myös kouluista tällä hetkellä puuttuvien liikuntavälineiden ostamiseen ja liikuntakerhojen kehittämiseen.

– Näiden kerhojen tavoitteena on innostaa nimenomaan vähän liikkuvia lapsia urheilemaan, Selkilä toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?