Toreilla tavataan tuttuja

Narvassa ja Kirkonkylällä kahvitellaan, ostetaan tuoretta ja vaihdetaan kuulumisia

Narvan kesätorilta haetaan kesäpöytään tuoreita vihanneksia ja parhaat uudet perunat. Uunituoreet leivonnaiset viedään suorastaan käsistä. Mutta ennen kaikkea torille lähdetään tapaaman tuttuja ja vaihtamaan uusimmat kuulumiset.

Lauantaisin puoli yhdeksästä yhteentoista torilla käy kuhina. Torille ostoksiaan tekemään tulleet kesäasukkaat ja kyläläiset poikkeavat kahvittelemaan yhdistyksien kahviteltalle, jota paikalliset toimijat pyörittävät vuoroviikoin. Kahviteltta avautuu jo klo 8. Juhannuksena toripäivä on perjantai.

Herkkujen lisäksi tarjolla on muutakin ostettavaa. Esimerkiksi kädentaitajat voivat tulla myymään tuotteitaan Vesilahden museoyhdistyksen pöytään maksutta yhtenä toripäivänä.

Narvan toripäivät ilmoitettiin vielä 1900-luvun vaihteessa almanakassa. Kesätorin paikka on hieman vaihdellut. Nykyisin se sijaitsee entisen Ristiveräjän päiväkodin vieressä, mutta aiemmin toria pidettiin Vesilahden Osuusmeijerin pihassa.

Kesonkulman kesätori on Vesilahden toreista tuoreempi. K-marketin ja Kurkituvan pihapiirissä järjestettävä tori on Kesonkulman toriyhdistyksen organisoima.

Toripäiviä riittää aina perjantaisin toukokuun lopusta elokuun lopun venetsialaisiin asti. Toriaika on iltapäivällä klo 16–18. Joka perjantain toripäivällä on oma teemansa.

Luvassa on muun muassa ekopäivät, taimitori ja kirppis. Keppihevosten ravit järjestetään 21. heinäkuuta ja grillaajat ottavat mittaa toisistaan 4. elokuuta järjestettävissä grillikisoissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?