Peggy kokkaa pienessä punaisessa keittiössä

Igorin kanan reseptin äiti on lempääläinen ruokabloggaaja

Neljä vuotta sitten lempääläinen Peggy Thomas ei tiennyt, mikä on blogi. Sellainen hänelle kuitenkin perustettiin, jotta sukulaiset Walesissa, Iso-Britanniassa näkisivät perheen arkea. He nimittäin pohtivat, että kuinka perhe pärjää, kun juustokin pitää siivuttaa ohueksi juustohöylällä. Uutiskuvissa näkyvät ruokajonot Venäjällä yhdistyivät myös mielikuvissa

Thomasin perheessä vietetään pian ylioppilasjuhlia ja niihin valmistautuminen on täydessä vauhdissa. Peggy Thomasin kakku päätyy juhlapöytään muiden herkkujen kanssa. Kuva: Katariina Onnela

naapurimaahan.

Peggy Thomas latasi blogin vajaalle kolmellekymmenelle lukijalle kuvia perheen lapsista ja kodista aina vaatekomeroa myöten. Sitten hänelle valkeni totuus siitä, että blogin kuvat ovat julkisia ja kaikkien nähtävillä. Perheen kuvat saivat äkkilähdön ja tilalle tuli kuvia Peggyn leipomista syntymäpäiväkakuista. Siitä alkoi Peggyn pienen punaisen keittiön noste.

Kaksi vuotta sitten hän liittyi blogiyhteisöön, sen jälkeen hän ryhtyi K-ruokabloggaajaksi ja vuosi sitten perustetun yrityksen myötä hän on nyt päätoiminen bloggaaja. Peggy Thomas on muun muassa vetänyt Vantaan aikuisopistossa kurssin ruokabloggaajiksi halajaville. Opastusta annettiin aina blogin perustamisesta kuvaamiseen ja yhteistyökuvioihin asti.

Menestymiseen tuhansien ruokablogien joukossa hän en osaa antaa muuta neuvoa kuin ole aito oma itsesi. Töitä on myös tehtävä.

– Moni luulee, että muutaman tekstin jälkeen tulee rahaa ovista ja ikkunoista, hän naurahtaa.

Blogista huokuu hänen oma rento ja rempseä tyylinsä eikä hän ei juuri mieti hakuoptimointeja. Se on toiminut, sillä blogi rankattiin huhtikussaa Suomen parhaaksi ruokablogiksi viestinnän ja markkinoinnin ohjelmistotalo Cisionin sivuilla. Peggy Thomas lähtee innolla kaikkeen uuteen mukaan ja on päätynyt muun muassa Kädettömät kokit -ohjelmaan laittamaan ruokaa Kari Aihisen joukkueessa.

Voisi sanoa, että blogi vie häntä ja hän seuraa sinne, minne suunta kulloinkin on.

– Se vie, ja minä koitan pysyä perässä.

Tärkeintä on kuitenkin perhe, johon kuuluu neljä lasta, yksi lapsenlapsi ja aviomies, joka kulkee blogissa nimellä Walesin tikru. Kotona viihtyvä perheenäiti ei juuri cocktailkutsuilla ja tapahtumissa käy, vaikka kutsuja niihin sateleekin. Pintaliitoon ei oikein riitä aikaakaan.

– Teen tosi paljon töitä. Minulla on paljon asiakkaita ja isoja yhteistyökumppaneita, joille teen reseptiikkaa ja kampanjoita.

Muutama vuosi sitten oravanpyörästä kotiäidiksi jättäytynyt Peggy Thomas bloggaa perheelleen tekemästään ruuasta. Mitään ei tehdä vain blogin vuoksi, vaan kaikki päätyy nälkäisiin suihin oikeasti.

Lähiruoka on bloggaajalle inspiroivaa. Hän kiittelee omaa lähikauppaansa K-supermarket Kuljun Kartanoa vuolaasti ja kertoo ostavansa lähiruokaa myös REKO-ruokapiiristä. Eineksiin ei suurperheen äidillä ole erityisen kielteistä kantaa ja Thomasinkin keittiössä saatetaan joskus lämmittää valmis pitsa tai hotdog. Pääosin keittiössä kuitenkin valmistuvat ruokien lisäksi esimerkiksi sämpylät, leivonnaiset ja hillot. Bloggaaminen on saanut Peggy Thomasin arvostamaan ruokaa ja sen laatua uudella tavalla.

Igorin kana on rakkausruokaa

Igorin kana näyttää Peggyn valmistamana näin herkulliselta. Kuva: Peggy Thomas

Igorin kanasta se lähti. Nimittäin Peggyn ja Walesin tikrun rakkaustarina. He tapasivat Vaasassa ja ensimmäisillä treffeillä Peggy valmisti tikrulleen kalakeittoa. Heti, kun hän astui ovesta sisään, näkyi miehen naamasta mielipide kyseisestä ruokalajista. Peggy oli epätoivonen. Oliko peli tämän jalkapalloilijan kanssa menetetty jo ensimmäisillä treffeillä?

Peggy Thomasin keittiö on todellisuudessakin pieni ja punainen. Kuva: Katariina Onnela

Hän soitti ystävälleen Igorille ja pyysi reseptiä, jolla hurmata Walesin tiikeri. Igor antoi reseptin, mutta kohtalo puuttui peliin. Muuttotohinassa Vaasasta Tampereelle se hukkui ennen testausta.

Peggy muisteli aineita ja määriä ja sovelsi muistikuvista oman reseptinsä. Hän valmisti ruuan treffeille ja loppu onkin historiaa niin pariskunnan kuin Igorin kanan osalta. Resepti levisi blogeihin ja nykyisin Igorin kanaa voi bongata ravintoloista ja päiväkotien ja koulujen ruokalistoilta. Resepti on kuuleman mukaan muun muassa MTV:n reseptiarkiston luetuin ohje.

– Sen salaisuus on smetana, Peggy Thomas paljastaa.

Kanaa Igorin tapaan

Ohjeesta riittää ainakin 6 herkuttelijalle.

800 g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että saa kauniin värin. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kavereina!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?