Musiikkielokuva Sysien syleily vihdoin Lempäälässä

Maija (Tuulia Eskola) ja Aleksi (Ari Karjalainen).

Lempäälän lukion auditoriossa saa ensi-iltansa lähes kokonaan paikallisin harrastajavoimin tehdyn Sysien syleily -musiikkielokuvatrilogian ensimmäinen osa Kohtaaminen. Alkuperäinen leikkaus sai ensi-iltansa Kangasalla joulukuussa 2016. Nyt kyseessä on Pirkanmaalla vuosina 2015–16 kuvatun elokuvan ohjaajan Jarmo Salon uusi ja tuore leikkaus.

Pääosassa keski-ikää lähestyvä Maija, vesilahtelainen, Teatteri Kurjen harrastajanäyttelijä Tuulia Eskola, työttömäksi jäätyään ajautuu arveluttaviin miessuhteisiin. Lapsuuden taakat, koulukiusaaminen ja pedofilia, hämärtävät rakkauden etsijän ymmärrystä hyvästä suhteesta.

– Mikä onkaan syy, miksi kaikki aina jatkuu ennallaan? kysyy elokuvan laulu.

Lähes seitsemänkymmenpäinen pirkanmaalaisten harrastajateatterilaisten joukko oli toteuttamassa noin 10 000 euron budjetilla ilman tukia tai rahoituksia vesilahtelaisen Ramppiteatterista tunnetun Jarmo Salon ohjauksessa  projektin tekemisen ilosta.

– Kun työssäkäyvät lapsiperheen vanhemmat näyttelevät, syntyy melkoinen aikataululogistinen härdelli. Siitä kuitenkin selvittiin kunnialla, ja on ollut hienoa olla tekemässä harrastajateatterikulttuurin toisenlaista ilmiasua, elokuvaa, sanovat puolisot Jarmo ja Kyllikki Salo.

Elokuvaa kuvattiin Vesilahdella, Kangasalla, Lempäälässä, Viialassa, Tampereella ja Pälkäneellä. Mukana rooleissa on vesilahtelaisten ohjaaja Jarmo Salon (alkoholisti-Janne) ja pääosanäyttelijä Tuulia Eskolan lisäksi Anna-Maija Hakala ja iäkäs maanviljelijä Esko Salonen Vesilahdelta. Lempäälän Nuorisoseuran näyttämöltä tuttu Jarno Huuhtanen Lempäälästä nähdään Pekan roolissa.

Elokuvatrilogian keskimmäistä osaa Jälleennäkeminen ruvetaan kuvaamaan loppukesästä 2017 samoilla alueilla Vesilahdelta Pälkäneelle. Näyttelijäkaarti täydentyy edelleen, koska ensimmäisen osan innoittamana lisää halukkaita on ilmoittautunut mukaan produktioon.

Elokuvan tarina perustuu osin tosipohjaisiin, vesilahtelaisen Kyllikki Salon säveltämiin ja sanoittamiin lauluihin, joista 21 kuullaan osana elokuvaa. Kyllikki Salon sävellys- ja sanoitustyö seuraavaan elokuvaan on edennyt jo puoleen väliin puolen vuoden aikana.

– Ensimmäisen osan kaksikymmentäyksi laulua syntyivät kolmenkymmenen  vuoden aikana, joten laulujen syntymistahti on puhjennut kukkaansa, sanoo elokuvaan musiikin tehnyt Kyllikki Salo.

Elokuvan musiikista julkaistiin talvella cd Musiikkia elokuvasta Sysien syleily ja nyt ensi-illan aikoihin tulee radiolevitykseen kaksi elokuvan laulua Kesä on kuuma ja Lupa rakastaa Anita Karjalaisen (elokuvan baarin emäntä Pirkko) esittämänä.

Alle 12-vuotiailta kielletyn elokuvan kesto on 1 tunti 50 minuuttia. Esitystä tukee Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Vesilahden kunnan kulttuuritoimi.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.