”Eihän tää mikään Lempäälä ole”

Kymmenkunta vuotta sitten käydään Lempäälän ala-asteiden välistä jääkiekkoturnausta. Peli on hyvätasoista, oikeaa lätkää suurella sydämellä pelattuna, mutta Moision koulu klaaraa pelin toisensa jälkeen voitokkaasti. Kapellimestarina häärii hädin tuskin puolitoista metrinen hintelä kloppi, joka on taidoiltaan ylivertaisen häikäisevä, mutta ei kuitenkaan ole mikään sooloilija. Turnaus päättyy ansaittuihin Moision voittojuhliin.
Vuonna 2014 samainen peluri on kasvanut mittaa, saanut lihasta luiden ympärille, tehnyt läpimurtonsa miesten kaukaloihin. Hän oli voittamassa Suomelle MM-kultaa 20-vuotisten maajoukkueen kanssa. Yksi ratkaisumaali syntyi pelaajan lavasta, josta hän persoonallisella huumorillaan kuittasi, että: ”sutaistessani kiekon vastustajan päähän ajattelin, että pääsisipä pian vaihtoon. Mutta maali kuin maali, kaikki lasketaan”.
Menneenä keväänä samainen nuorukainen on kasvanut lopullisesti miesten mittaan ja oli ratkaisemassa SM-kultaa tärkeänä lenkkinä Tapparan joukkueessa. Puolivälierä-sarja Ilvestä vastaan oli ikimuistoinen, mestari-Tappara joutui yllättävään pinteeseen ja selvitti tiensä eteenpäin vasta seitsemännessä ottelussa. Tunnelma Hakametsässä oli huikea pelistä toiseen. Toimittajan kysyessä, miltä tunnelma vaikutti, oli vastaus jäätävä: ”Eihän tää nyt mikään Lempäälä ole”.
Kuuluisuuden kiroustakaan ei pelimies tunnusta, vaan Iltalehden haastattelussa miete oli: ”Kyllä mää kauppaan pystyn meneen, eihän mua Tampereella kukaan tunne. Määhän oon Lempäälästä”.
Henrik Haapala on juuri tällä hetkellä lempääläisjuurisista urheilijoita yksi kuummimmista nimistä, ellei kuumin. Tuorein jymyuutinen 23-vuotiaasta Tuulialassa kasvaneesta Haapalasta oli, että hän solmi NHL-seura Florida Panthersin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Siirto aurinkoiseen Floridaan tapahtuu ensi syksynä. Lajiniilot odottavat, että Haapala pääsee kokeilemaan kykyjään hyvän ystvänsä Aleksander Barkovin kanssa samassa ketjussa maailman kovimmassa kiekkosarjassa.
Henrik Haapala on loistava esimerkki urheilijasta, joka arvostaa ja tunnustaa juurensa. Haapalalla ne ovat Hakkarissa ja Lempäälän Kisassa, missä hän pelasi 14-vuotiaaksi asti. Joka kesä ”Henkka” on vieraillut Kisan junnujen kiekkoleirillä ja ollut muutenkin helppo linkki saada mukaan erilaisiin urheilun pr-tapahtumiin, kuten esimerkiksi viime keväänä, kun hän oli palkintoraatilaisena Jyryn lentopallon nousukarsintaottelussa.
Jääkiekossa on Lempäälässä tehty paljon oikeita asioita. Jos pidetään NHL-sarjaa mittarina, on kolme LeKi-juurista pelaajaa linkitetty sinne. Marko Anttilalla (1985 syntynyt) oli varaus kesältä 2004 Chicagoon. Joona Koppasella (1998) puolestaan tuore diili Bostoniin, jonka mukaan siirto USA:an tapahtuu syyskesällä 2018. Ja nyt tuorein ja konkreetisin on tapaus-Haapala, jonka sopimus takaa ainakin reilun sauman päästä pelaamaan arvistetuimmilla areenoilla.
Sosiaalisessa mediassa virisi vilkas keskustelu, mikä on tällaisten saavutusten arvo esimerkiksi Lempäälälle. Mietoksia oli some-maailman tapaan laidasta laitaan hurjasta hehkutuksesta asian täydelliseen dissaamiseen saakka. Totuus kuitenkin on, että Lempäälän yksi parhaita tunnettavuustekijöitä ovat sen urheilijat ja urheilujoukkueet.
Ideapark, Puntala-rock, Pyhän Birgitan kirkko plus polkureitistö ja urheilijat laidasta laitaan. Tässä lyhyt lista erityisistä plussista, joilla Lempäälää voi kotimaisilla ja ulkomaisilla toreilla ja turuilla mainostaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?