Eero Lehtinen kutsuu itseään rakkauden lähettilääksi ja aikoo toteuttaa kutsumustaan ensi kesänä toisessa kodissaan Ideaparkissa.

Keräilijämestari kaipaa kesälläkin ihmisten luo

Eero Lehtinen on kerännyt näyttelyynsä myös seteleitä markka-ajalta. Ne ovat saaneet uuden muodon tilataideteoksina. Kuva: Ida Nieminen

Lehtinen valitsi tärkeimmäksi kesäpaikakseen tietenkin Eetu-pellen juhlanäyttelyn, joka avattiin liikekeskuksessa helmikuussa. Lempääläläinen Eero Lehtinen tunnetaan Ideaparkin entisenä pormestarina ja Eetu-pellenä. Näyttely koostuu Lehtisen runsaiden puhelin- ja säästölipaskokoelmien parhaista paloista.

Lehtinen vierailee näyttelytiloissa ainakin parina päivänä viikossa, sillä hän kertoo kävijöille mielellään puhelimien ja säästölippaiden historiasta. Palveluammatista on jäänyt halu auttaa muita parhaansa mukaan.

— Tahdon kohdata ihmisiä ja antaa heille aikaani. Saan siitä itse paljon iloa. On ollut koskettavaa lukea palautteita, joita olen saanut näyttelystäni. Osa asiakkaista muistaa minut lapsuudestaan Eetu-pellenä.

 

Monen roolin mies viettää kesänsä tien päällä, sillä hän työskentelee muun muassa Mikkelin asuntomessuilla. Kaikkein tärkeintä hänelle on viettää aikaa lapsenlastensa ja Marjatta-vaimonsa kanssa. Tänä vuonna konkkaronkan kesäretki suuntautuu Linnanmäelle. Lehtiset viettivät toukokuussa 47-vuotishääpäiväänsä.

— Otan Marjattani nykyään pitkille keikoille mukaan. Esimerkiksi Oulussa varaamme aina saman hotellin ja huoneen numero 613. Olen ajanut yksin satojatuhansia kilometrejä, joten on mukavaa matkustaa yhdessä. Myös Marjatta nauttii kovasti tuntemattomien ihmisten tapaamisesta, Lehtinen myhäilee.

Lehtinen eläköityi Ideaparkin pormestarin tehtävästä vuonna 2011. Hän ehti ilahduttaa asiakkaita ja työntekijöitä ostoskeskuksen kaduilla viiden vuoden ajana. Moni muistaa pormestarin räikeän pinkin frakin ja veikeän hymyn.

— Kesä on aina suunnattoman ihana haaste Ideaparkille. Tänne tulee ihmisiä ympäri Suomea ja maailmaa, jopa Australiasta asti.

Lehtinen kertoo olevansa näennäiseläkkeellä, koska hän tekee edelleen keikkoja Ideparkin pormestarina, Eetu-pellenä ja asiakaspalvelukouluttajana. Työvuosia on takana yli 60, mutta vauhti ei hiivu. Lehtinen aikoo jatkaa työntekoa niin kauan kuin terveys ja jaksaminen riittävät.

 

Eetu-pelle on keksinyt näyttelynsä oheen hauskan kisan ensi kesäksi. Kutsuvieraat, kuten Lehtinen asiakkaita nimittää, voivat arvata, kuinka monta 100 markan seteliä on silputtu korkeaan läpinäkyvään putkeen. Markka-aika näkyy muutenkin näyttelyn taideteoksissa. Ne luovat nostalgista tunnelmaa vanhojen säästölippaiden, puhelimien ja valokuvien kanssa.

— Aion myös tuoda tänne osan lopuista säästöpankeistani, jotka eivät mahtuneet esille. Tarkoituksenani on lahjoittaa niitä ainakin 100 kappaletta lapsille, ja välittää säästämisen sanomaa, Lehtinen paljastaa.

 

Eetu-pellen 40-vuotisjuhlanäyttely on avoinna Ideaparkin aukioloaikojen mukaisesti vuoden 2017 loppuun asti. Näyttely sijaitsee liikekeskuksen A- ja B-sisäänkäyntien välisellä käytävällä.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat esittelee tässä juttusarjassa tuttujen paikallisten lempikesäpaikkoja.

Eero Lehtinen

  • on asunut koko ikänsä Lempäälässä.
  • aloitti 9-vuotiaana työnteon Käpysen kaupan juoksupoikana.
  • on tehnyt pitkän uran asiakaspalvelijana, kouluttajana ja viihdyttäjänä.
  • muistetaan erityisesti Eetu-pellenä, joka keikkaili yli 30 vuotta nykyisen Nordean konttoreissa.
  • tunnetaan myös Ideaparkin pormestarina ja imurinmyynnin ennätysmiehenä.
  • on omistanut 21 Volvo-merkkistä autoa 50 vuoden aikana.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?