Kokoomuksella valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuus

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö (vas.), valtuuston puheenjohtaja Riina Aspila ja hallintopäällikkö Topi Tolvanen. Kuva: Ida Nieminen

Kuntavaalien Lempäälän suurin puolue Kokoomus johtaa sekä Lempäälän kunnanvaltuustoa että -hallitusta alkaneella uudella valtuustokaudella.

Maanantaina 5. kesäkuuta järjestäytynyt kunnanvaltuusto valitsi puheenjohtajakseen toisen kauden valtuutettu Riina Aspilan, joka keräsi puolueensa toiseksi muhkeimman äänisaaliin. Hän oli edellisen, Keskustan Juha Kuisman johtaman valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Valtuuston puheenjohtajistossa on nyt neljä henkilöä aiemman kolmen sijasta. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Aspilan kanssa paikkaa vaihtanut Juha Kuisma. Toinen varapuheenjohtaja on SDP:n Niina Selin ja kolmas Vihreiden Anita Huhtala.

 

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi kunnanvaltuusto valitsi Kokoomuksen ehdokkaista kuntavaaleissa kolmanneksi eniten vaaleissa ääniä keränneen Heikki Hakalan. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Sosiaalidemokraattien Maria Päivänen ja kolmas Keskustan ääniharava ja ensimmäistä kertaa valtuustoon valituksi tullut Minna Rajamäki.

Kaikki valtuuston poliittiset ryhmittymät ovat edustettuna myös uudessa kunnanhallituksessa. Muut 11-jäsenisen kunnanhallituksen jäsenet ovat Jocka Träskbäck (kok.), Päivi Söderström (kok.), Kari Virtanen (sd.), Tuukka Liuha (kesk.), Pauliina Alenius (vihr.), vaalien ääniharava Veijo Niemi (peruss.), Hannu Lehikoinen (vas.) ja Piia Nurmela (kd.).

Uudistetun kuntaorganisaation yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Kari Tolonen (kok). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Henri Haapajoki (sd.) ja toinen Kirsi Kallio (peruss.).  Muut jäsenet ovat Hannu Kiviaho (kok.), Tuija Seppänen (kok.), Maria Vuorma (sd.), Tapio Kuisma (kesk.), Mikko Tappura (kesk.), Tapani Touru (vihr.), Satu Lepola (vas.) ja Katja Korpela (kd.).

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja on kunnan toiseksi suurin ääniharava Tuula Petäkoski-Hult (sd). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Tuomo Lipsanen (kd.) ja toinen Hannele Lehikoinen (vas.). Muut jäsenet ovat Sari Strömsholm (kok.), Harri Länsipuro (kok.), Antti Perälä (kok.), Carita Ojala (sd.), Riitta Halme (kesk.), Jarkko Lahtinen (kesk.), Hanna Virtanen (vihr.) ja Ari Wallenius (peruss.).

Sivistyslautakunnassa puheenjohtajana toimii Pauliina Österberg (kesk.). Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Mikko Blomqvist (kok.) ja toinen Anita Haapasalmi (sd.). Muut jäsenet ovat Petri Mäkinen (kok.), Marja Sundström (kok.), Mikko Koivuluoma (sd.), Maikki Hämäläinen-Ylikahri (kesk.), Tero Taubert (vihr.), Toni Kallio (peruss.), Tarja Rossi (vas.) ja Stina Varhi (kd.).

Heikki Hakala toimii Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja on Tuula Petäkoski-Hult. Keskustan ja kristillisten yhteisen valtuustoryhmän puheenjohtaja on Juha Kuisma. Vihreiden ryhmyri on Tiina Wesslin ja perussuomalaisten Kirsi Kallio. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja on Satu Kosola.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?