Juuso siirtyi suoraan koulun penkiltä toimitusjohtajaksi

Juuso Papinsaari ja Visa Vainiola tapasivat Ideaparkin liikuntamaailman rakennustyömaalla. Papinsaaren urheilukauppa sijaitsee hallin vasemmassa laidassa. Kuva: Ida Nieminen

Nuori mies on ollut aina kiinnostunut yrittäjyydestä ja urheilusta. Hän on pelannut jääkiekkoa 4-vuotiaasta asti, joten urheilumyymälän perustaminen tuntui sopivan tutulta aluevaltaukselta.

– Olen viettänyt aikaa jäähallilla pienestä saakka, ja olen suunnitellut uraa ammattilaispelaajana tai valmentajana. Se tulee jotenkin alitajunnasta, että urheilu on minun juttuni.

Ideaparkissa avataan syksyllä liikuntamaailma, jonka yhteyteen haluttiin urheilukauppa. Papinsaari päätti tarttua tilaisuuteen, koska oman yrityksen perustaminen oli pyörinyt joka tapauksessa mielessä.

Kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola luottaa siihen, että tuoreen yrittäjän nuoruuden into vie pitkälle. Hän uskoo, että myös kaupan alan koulutus ja yrittäjäperhetausta auttavat tuoretta toimitusjohtajaa liikkeensä luotsaamisessa.

– Isä on auttanut minua todella paljon. Tulen varmasti jatkossakin tarvitsemaan hänen apuaan, Papisaari toteaa.

Hänellä on jo hieman kokemusta firman pyörittämisestä, sillä hän perusti opiskeluaikoinaan luokkakavereidensa kanssa Harjapojat-nimisen yrityksen, joka myi katuharjoja. Papinsaari kertoo oppineensa Harjapojissa esimerkiksi suunnittelemaan verkkosivut ja tekemään tärkeitä paperitöitä.

Juuso Papinsaari on osallistunut aktiivisesti Juvesportin myymälän valmistelemiseen. Kuva: Ida Nieminen

Ideaparkista löytyy tällä hetkellä neljä urheiluliikettä. Kauppakeskusjohtaja Vainiolan mukaan Juvesport sopii hyvin joukon jatkoksi, sillä uusi liike keskittyy ennen kaikkea ammattilaistuotteisiin.

– Emme pysty kilpailemaan isojen ketju-urheiluliikkeiden kanssa esimerkiksi vaatevalikoimassa. Meidän etumme on se, että yksikään Ideaparkin nykyisistä urheilumyymälöistä ei tarjoa yhtä laajaa ammattilaistason välineistöä kuin me, Juuso Papinsaari kertoo.

Papinsaaren mukaan Juvesport haluaa solmia yhteistyösopimuksia eri pirkanmaalaisten joukkueiden kanssa. Tarkoituksena olisi, että liikuntamaailman, myymälän ja joukkeiden välille syntyisi tiivis yhteistyökumppanuus.

Toimitusjohtaja Papinsaari vetää heinäkuussa ylleen armeijan maastopuvun, mutta aikoo viettää aikaa Juvesportissa niin paljon kuin mahdollista.

– Yrittäjän pitää olla tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa. Vapaa-aika koittaa sitten joskus tulevaisuudessa. Toivon, että myymälä voisi laajentaa tulevina vuosina, hän pohtii.

Ideapark Sport

  • Liikekeskuksen liikuntamaailman avajaisia vietetään 12. elokuuta.
  • Uudella urheilualueella voi harrastaa yli 40 lajia, ja siellä järjestetään tulevaisuudessa vuosittain kymmeniä valtakunnallisia urheilutapahtumia.
  • Liikuntamaailmaan tulee kamppailusali, painonnosto- ja cross training -alueet ja temppurata ja alueella voi pelata esimerkiksi salibandyä, sulkapalloa, lentopalloa tai koripalloa
  • Ideaparkiin tulee ensi syksynä lisää muotiliikkeitä ja muita palveluita, joista kerrotaan enemmän myöhemmin kesällä ja syksyllä.

18-vuotiaan Juuso Papinsaaren merkonomin papereita juhlittiin kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Ensi viikonloppuna hänellä on jälleen syytä juhlaan, sillä silloin vietetään hänen urheiluliikkeensä Juvesportin avajaisia Ideaparkissa.

Yksi kommentti

  1. Niilo

    Täällä on sentään asiallista otsikointia. Painetussa sanassa kun otsikko kuului ”Juuso valmistui toimitusjohtajaksi”. Se oli jo yrittäjien ja yritysjohtajien halveerausta. Kravatti kaulassa ja paperit taskussa ei vielä tee toimitusjohtajaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?