Kiilto myi Metalpakin ruotsalaisomistukseen

Metalpak Oy:n valmistamissa astioissa säilytetään, varastoidaan ja kuljetetaan pääasiassa maaleja, kemikaaleja ja elintarvikkeita. Kuva: Erkki Koivisto

Emballator Metal Group, osa ruotsalaista Herenco Groupia, on hankkinut suomalaisen kilpailijansa Metalpakin koko osakekannan lempääläläiseltä Kiilto Family Oy:ltä.  Emballator Metal Group valmistaa ja markkinoi metallipakkauksia pääosin maali- ja kemianteollisuudelle, ja sen pääkonttori sijaitsee Lempäälän ruotsalaisessa ystävyyskunta Ulricehamnissa. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 55 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 200.

Metalpak on metallipakkauksia valmistava yritys Lempäälässä. Sen tuotantolaitoksessa Sääksjärvellä työskentelee 37 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Yrityksen osakekannan myi sen pitkäaikainen omistaja, pääosin kemianteollisuuden alalla toimivan Kiilto Family -konsernin emoyhtiö Kiilto Family Oy.

– Metalpak on hyvin hoidettu, osaava ja menestyksekäs yritys, jolla on merkittävä osuus markkinasta. Emballator Metal Group tarjoaa Metalpakille nykyistä laajemman kasvamisen ja kehittymisen mahdollisuuden, kommentoi Kiilto Family Oy:n pääjohtaja Erkki Solja.

Kiilto Family -konserniin kuuluvat kemianteollisuuden tuotteita valmistava, vuonna 1919 perustettu Kiilto Oy ulkomaisine tytäryhtiöineen, hygienia- ja puhtausalalla toimiva KiiltoClean Oy ulkomaisine tytäryhtiöineen, muovipinnoitettuja tuotteita valmistava Kiiltoplast Oy, metallipakkauksia valmistava Metalpak Oy, kenkä-, tekstiili-, teräs- ja konepajateollisuuden tarvikkeita valmistava Intermedius Oy sekä huonekalu- ja puusepänteollisuuden tarvikkeita markkinoiva Ramport Oy.

Konsernin emoyhtiö on Kiilto Family Oy, johon on keskitetty koko konsernin talous-, henkilöstö-, tietohallinto- ja juridiset palvelut, liiketoiminnan kehitys ja konserniviestinnän ohjaus. Koko konsernin liikevaihto on noin 150 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa eri yhtiöissä työskentelee yhteensä noin 800 henkeä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?