Kuntalaisten ääni kuuluviin valiokunnissa

Lempäälän kunta on uudistanut hallinto-organisaatiotaan. Enää ei ole erikseen sosiaali- ja terveyslautakuntaa, koska sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu ollaan siirtämässä kunnilta maakunnilla vuoden  2019 alusta.

Uutta tulee tilalle. Nyt halutaan asioiden valmistelussa kohottaa tavalliset kuntalaiset aiempaa tehokkaammin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden rinnalle. Välineen avoimille keskustelutilaisuuksille tarjoavat kolme uutta valmisteluelintä, valiokuntaa, joiden tehtävän on toimia keskustelufoorumeina. Siellä kuntalaisten asema on neuvoa-antava. Puheenjohtajina seitsenjäsenisissä valiokunnissa toimivat valtuuston varapuheenjohtajat.

Tulevaisuusvaliokunnan tehtävänä on katsoa tulevaan luomalla kunnalle strategiaa. Lähipalveluvaliokunnan funktiona on toimia käyttöliittymänä maakuntaan, johon merkittävä osa nyt kunnan olevista tehtävistä sote-uudistuksen myötä siirtyy. Yhteisövaliokunnan kontolla ovat mm. tapahtumat ja tempaukset sekä kolmannen sektorin aktivointi.

Tulevaisuusvaliokunnan  puheenjohtaja on valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Juha Kuisma (kesk.). Jäsenet ovat Harri Länsipuro (kok.), Hannu Tiensuu (sd.), Tiina Wesslin (vihr.), Kirsi Kallio (peruss.), Hannu Lehikoinen (vas.) ja Tuomo Lipsanen (kd.).

Lähipalveluvaliokunnassa puhetta johtaa kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Niina Selin (sd.). Jäsenet ovat Johanna Lundán (kok.), Erkki Lehtomäki (kesk.), Ville Hämäläinen (vihr.), Katariina Korhonen (peruss.), Satu Kosola (vas.) ja Katja Korpela (kd.).

Yhteisövaliokunnan  puheenjohtajana toimii valtuuston kolmas varapuheenjohtaja Anita Huhtala (vihr.). Muut jäsenet ovat Totti Hämäläinen (kok.), Hanna Lahtinen (sd.), Mikko Kärki (kesk.), Olavi Saarelainen (peruss.), Tarja Rossi (vas.) ja Piia Nurmela (kd.).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?