Tampereen kesäkukat Lempäälästä

Kaikki Tampereelle istutettavat kesäkukat on kasvatettu Mäkelän puutarhalla Lempäälässä. Kuva: Mäkelän kauppapuutarha

Tampereen puistoihin sekä tori- ja katualueille istutetaan tänäkin kesänä lähes 40 000 kesäkukkaa juhannukseen mennessä.

Kaikki kesäkukat on kasvatettu Mäkelän puutarhalla Lempäälässä, mistä niitä tuodaan päivittäin suoraan istutuspaikoille isoihin ryhmiin. Ruukkujen ja pienien ryhmien kukat tuodaan Hatanpään puutarhalle. Kukat istutetaan ruukkuihin Hatanpäällä.

Kannojen istutus Koskipuistoon on  jo aloitettu. Kesäkukkaryhmiä ja kesäkukkaruukkuja tulee keskustaan ja eri puolille Tamperetta. Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita. Keskustorin alueelle tulevat istutukset ja ruukkukukat ovat tänä vuonna sinivalkoisia Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Suosituimpia lajikkeita Tampereen kaupungin penkeissä ovat begonia, pelargonia uudenguineanliisa, petunia, salvia, zinnia ja gaura, jolla on valkoinen tähkämäinen kukka. Laikunlavan viereiseen, Kirjastonpuiston kukkapuutarhaan istutetaan entiseen tapaan kesäksi narsissitupakkaa, hämähäkkikukkaa,.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>