Hoitokodin takana seisovan huvimajan kastajaisia juhlistettiin metsäpolulla 5. kesäkuuta.

Pirkanmaan hoitokodin huvimaja sai nimekseen Villa Eila

Villa Eilan ympäristö loistaa kauniin vehreänä. Kuva: Laura Wilkinson

Huvimaja on yhtä vanha kuin hoitokoti itse, ja se sai nyt nimekseen Villa Eila. Aiemmin rakennus on ollut nimetön.
Nimi huvimajalle annettiin lahjana ja kunnianosoituksena vesilahtelaisen terveydenhuoltoneuvoksen Eila Häihälän lähes 30-vuotisesta työstä Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön hallituksen puheenjohtajana. Häihälä astui sivuun tehtävistään vuoden alussa.

Vihkijäisten juhlallisuudet vietettiin sisätiloissa hoitokodin pääaulassa huonon sään vuoksi, mutta paikalle saapui kuitenkin monipäinen iloinen juhlakansa.

Tilaisuuden avasi hallituksen puheenjohtaja ja terveystieteiden tohtori Varpu Lipponen. Hän lausui onnittelut Häihälälle, minkä jälkeen kohotettiin onnittelumalja.

Kauniit sulosävelet kajahtivat ilmoille, kun hoitokodin vapaaehtoisten kuoro, Laulujoutsenet, lauloi kappaleen Taas yllemme aurinko saa.

Myöhemmin juhlassa kuultiin myös kappaleet Muista joka päivä ja Joutsenet. Kuoro kertoi, että kappaleet valikoituivat niiden kesään, luontoon, kiitokseen ja myös Suomeen liittyvien sanoitusten perusteella. Myös puheissa sivuttiin Suomen 100-vuotista taivalta.

Eila Häihälällä oli hymy herkässä juhlissa. Kuva: Laura Wilkinson

Tilaisuudessa juhlistettiin myös Eila Häihälän nimeämistä Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön hallituksen ja Pirkanmaan hoitokodin kunniapuheenjohtajaksi. Nimitys virallistettiin 20. maaliskuuta pidetyssä hallituksen kokouksessa.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja tuomiorovasti Olli Hallikainen ja hallituksen puheenjohtaja Varpu Lipponen saivat kunnian ojentaa kunniakirjan ja kukat Häihälälle yleisön aplodien saattelemina. Häihälä oli eleestä selvästi liikuttunut, ja kiitossanoissaan hän painotti onnellisuuttaan arvonimestä ja sen merkityksestä hänelle.

Häihälä toivoi puheessaan, että hän olisi luottamuksen arvoinen.

– Tarkoitukseni on hyvän saattohoidon eteenpäin vieminen niin kauan kuin elän. Tällä talolla on suuri sija minun sydämessäni, Häihälä kertoi.

Hän kiitti lämpimässä puheessaan myös työtovereitaan ja muistutti, että hän on käytettävissä tarvittaessa tulevaisuudessakin. Hän päätti puheensa inspiroiviin sanoihin:

– Mikään hyvä asia ei koskaan kuole. Se elää aina.

Häihälää kiitetään kunniakirjassa työstä, jota hän on tehnyt suomalaisen ja pohjoismaisen saattohoidon hyväksi. Kuva: Laura Wilkinson

Tuomiorovasti Hallikainen piti puheen jossa hän ylisti Häihälän uraa ja esimerkillistä työtä.
Hallikainen mainitsi puheessaan myös Häihälän edesmenneen miehen ja tämän tuen vaimolleen. Puheessaan Hallikainen painotti Häihälän työn tärkeyttä. Hallikaisen mukaan Häihälä on onnistunut takaamaan paremman lähdön lähimmäisilleen ja on selvinnyt tiukoistakin ajoista.

Hallikainen kertoi kuinka Eilan tuki, jämptiys ja kyky jakaa vastuuta ovat kantaneet Hoitokotia läpi karikoidenkin, ja näin luoneet työyhteisöstä menestyneen ja luetetun toimijan terveydenhuollon piirissä.

Hallikainen mainitsi myös Häihälän mainion huumorintajun ja valoisan olemuksen, jotka ovat tuoneet vuosien ajan turvaa ja lämpöä sekä olleet ”suuri siunaus” Pirkanmaan hoitokodille.

Puheensa päätteeksi Hallikainen siunasi huvimajan, ja yhdessä juhlakansan kanssa rukoiltiin kiitosrukous. Hallikainen päätti puheensa humoristiseen lausahdukseen:

– OIkoon tämä siunauksen ja ilon maja, ja toivotaan että hyttyset pysyisivät kaukana siitä!

Hallikaisen puheen jälkeen hoitokodin johtaja Mirja Jussila kutsui juhlaväen kahvipöytään. Häihälän johdolla maisteltiin hoitokodin keittiön kesäisiä mansikkaleivoksia ja herkullista kasvispiirasta kahvin ja teen kera.

Kahvittelujen lomassa Laulujoutsenien sulosoinnut raikuivat ja vapaaehtoiset Riitta ja Ritva-Leena lauloivat dueton Kesälaulu.
Juhlallisuudet päättyivät Suvivirren kajahtaessa yhteislauluna. Hoitokodin johtaja Mirja Jussila lausui myös loppusanat Susan Florencea lainaten:

– ”Onni voi syntyä ajatuksista, jotka innoittavat ja muistuttavat elämän monista mahdollisuuksista.”

Lopuksi lähdettiin yhdessä tutustumaan Villa Eilaan kesäsateesta huolimatta.Huvimajalle saapuneet juhlavieraat lauloivat yhdessä Kalliolle kukkulalle, jonka jälkeen iloinen ja huumorin sävyttämä puheensorina täytti kauniiksi koristellun tilan.

Häihälä kertoi vielä, että huvimajan on ollut tärkeä rauhoittumisen ja toivon paikka niin omaisille kuin potilaillekin hoitokodin perustamisesta asti.

Tilaisuus päättyi suvisessa lehdossa onnellisen väen kulkiessa metsäpolkua takaisin hoitokodille.
Vieraat jättivät Villa Eilan odottamaan seuraavia kävijöitä saapuviksi nauttimaan kesähetkistä ja upeasta luonnosta majan valkoisessa paviljongissa.

Terveydenhoitoneuvos Eila Häihälä poseerasi Villa Eilan edessä. Häihälä oli liikuttunut saamastaan kunnianosoituksesta. Kuva: Laura Wilkinson

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>