Tendeng, Tuuri, Wiss, Lahtinen

Kuva: Pauli Impola
Loiskeen Tomi Lahtinen ja Ilveksen Reuben Ayarna kamppailevat pallosta Loiskeen 70-vuotisjuhlaottelun tiimellyksessä.

Sääksjärven Loiskeen 70-vuotis juhlaottelussa olivat kaikki suuren urheilujuhlan ainekset koossa: Hieno kesäilma, paljon väkeä, vastustajajoukkue Ilveksellä lähes kaikki liigatähdet mukana, kotijoukkue Loiskeen mahtava peliesitys sekä jokaisella läsnäolijalla oli hyvä fiilis.
– Olen otettu, että saimme Ilveksen parhaimmistollaan keskellä alkukesän peliruuhkkaa mukaan juhlistamaan Loiskeen merkkivuotta, hehkutti Loiskeen puheenjohtaja ja pelin pääpromoottori Esa Kuusisto tyytyväisenä.
Sääksin stadionille oli tullut väkeä paikalle useita satoja silmäpareja, jopa puolentuhatta. Mahtava yleisömäärä todistaa, että Loiske on edelleen Pohjois-Lempäälän merkittävin liikuttaja.
Itse ottelussa nähtiin värikkäitä tapahtumia, iloista peliä ja mikä mukavinta, kotijoukkue pysyi varsin hyvin Ilveksen vauhdissa mukana, vaikka sarjaportaissa joukkueiden välillä on kolmen rappusen verran eroa. Peli päättyi kuitenkin Ilveksen voittoon lukemin 3 – 1 (1-1).
Loiskeen maalin teki avausjakson lopulla vaparin jälkeisestä irtopallosta Mika Tuuri. Loiskeesta edukseen esiintyivät etenkin konkari-molari Janne Peltonen ja joukkueen kapteenin nauhaa kantanut Tomi Lahtinen.
Ilveksestä loistivat näkyvästi yksi viime kauden kuummmista liiganimistä, senegalilainen pallojonglööri Emile Paul Tendeng sekä toisella jaksolla kentälle rinta kaarella kirmanneet joukkueen valmennuskaksikko Jarkko Wiss ja Toni Kallio. Molemmillahan on mahtava uraputki pelaajana maajoukkuetta ja kansainvälisiä areenoita myöten.
– Olipa mukava tapahtuma ja itselleni tuli hieno kunnia pelata debyytti Ilves-pelaajana 45-vuotiaana, hersytteli Jarkko Wiss.
– Loiskeelle tällainen tapahtuma oli iso juttu. Positiivista on, että olemme saaneet omaa toimintaamme taas piirun verran kehitettyä. Edelleen Loiskeen roolina on olla kasvattajaseura, meille on tärkeää tarjota puitteet lajin alkuaskeleille mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle, teesitti puheenjohtaja Kuusisto.

Kuva: Pauli Impola
Janne Peltonen ja Joel Mattjus estävät yhdessä tuumin maalin syntymisen.

Loiskeen päävalmentaja Jani Kangasmaakin oli juhlapelin antiin enemmän kuin tyytyväinen.
– Ennen muuta tapahtumana ottelu oli upea. Myös meidän pelaamiseemme olen tosi tyytyväinen, näytimme että kykenemme taistelemaan pystypäin ammattimiesten kanssa.
Paluu arkeen koitti Loiskeeella kolme päivää Ilves-pelin jälkeen, kun kolmosdivari jatkui Sääksjärvellä. Sarjan tyvipään PJK kävi ryöstämässä kaksi pinnaa Loiskeelta, kun peli päättyi tasalukemiin 2 – 2.
– PJK-ottelun tulokseen olen pettynyt, mutta toisaalta lähellä oli jääminen tyystin pisteittä, näki Kangasmaa.
Loiske meni johtoon Juho Mäkiniemen pukattua upean Tomi Vikmanin keskityksen maaliin. PJK iski pelin kaksi seuraavaa osumaa, mutta kauden maaliruisku numero yksi eli Tomi Lahtinen toi maalillaan Loiskeen PJK:n rinnalle. Osuma oli kokeneelle Lahtiselle kauden kuudes.
– Lahtisen Tomi on tärkeä palanen keskikentällä, hän tuo kokemusta ja yhdessä taitavan Tiensuun Akselin kanssa he ovat keskikentällä pallovarma kaksikko, kiitteli Kangasmaa.
PJK-ottelun kunniavieraina oli iso joukko Loiskj-konkareita 1970-luvulta, jolloin seura käväisi kakkosdivisioonassa saakka.
Loiskeen pelirumba jatkuu kovana, sillä 13. kesäkuuta joukkue matkaa Hervantaan mittaamaan toisen perinneseuran eli TKT:n vireen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?