Lempäälä soi 2017 on alkanut

Tuuli Takkala.

Tämän kesän Lempäälä soin ensimmäisenä mestarikurssina Lempäälässä käynnistyi oopperalaulaja Seppo Ruohosen pitämä laulun mestarikurssi. Kurssin pianistina toimii Tuuli Takkala.

Seppo Ruohonen on yli kolmekymmentä vuotta esiintynyt arvostetuissa kansainvälisissä oopperataloissa ja merkittävimmillä suomalaisilla musiikkijuhlilla. Vuosina 1971–73 hän opiskeli Wienin Valtionoopperan oopperastudiossa sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa, jossa hän suoritti kolme loppututkintoa parhain mahdollisin arvosanoin.

Valmistumisensa jälkeen Ruohonen oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan, Frankfurt am Mainin oopperaan, Deutsche Oper Berliiniin sekä useampiin Saksan suurimpiin oopperataloihin. Kiinnitystensä ohella Ruohonen vieraili 1980-luvulla muun muassa Lontoossa, Moskovassa, Pietarissa, Madridissa, Triestessä, Venetsiassa, Sofiassa, Winnipegissä, Montrealissa ja Wienissä. 1990-luvulla vierailut jatkuivat edellä mainittujen lisäksi Tel Aviviin, Brysseliin, Edinburghiin, Reykjavikiin, Tukholmaan, Glasgow`n ja Los Angelesiin. Yhteistyökumppaneinaan hänellä on ollut merkittäviä kapellimestareita kuten Zubin Mehta, Giuseppi Sinopoli, Michael Gielen, Giuseppe Patane, Neeme Järvi sekä kaikki johtavat suomalaiset kapellimestarit.

Vuonna 2011 Ruohonen palkittiin Pro Finlandia -mitalilla. Seppo Ruohonen on ollut Lempäälä soi -tapahtuman laulun mestarikurssien pitäjänä vuodesta 2002 lähtien.

Pianisti Tuuli Takkala valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta keväällä 2007. Hänen opettajiaan Sibelius-Akatemiassa olivat Hamsa Al-Wadi Juris ja Matti Raekallio. Pianon diplomitutkintonsa hän suoritti keväällä 2006 erinomaisin arvosanoin. Pianopedagogiksi Tuuli Takkala valmistui Helsingin Konservatoriosta 2001 opettajanaan Seppo Salovius. Hän opiskeli Unkarissa Budapestin Liszt-Akatemiassa vaihto-opiskelijana lukuvuoden 2003–04 opettajinaan professorit László Baranyay ja István Lantos. Takkala on täydentänyt opintojaan mm. Liisa Pohjolan, Matti Raekallion, Antti Hotin ja Erik T. Tawaststjernan mestarikurssein.

Tuuli Takkala on opiskellut liediä ja kamarimusiikkia mm. Ilmo Rannan, Ralf Gothónin, Risto Fredrikssonin, Marko Ylösen ja Gustav Djupsjöbackan ohjauksessa sekä korrepetitiota Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseilla.

Tuuli Takkala toimii pianonsoitonopettajana Musiikkiopisto Juvenaliassa ja Porvoon seudun musiikkiopistossa. Musiikkikoulu Virtuksessa hän on toiminut säestäjänä laulajien tunneilla, konserteissa ja Virtuksen kesäkursseilla vuodesta 2004. Säestäjänä hän työskentelee myös mm. Jaakko Ryhäsen laulutunneilla, omalla toiminimellään sekä kesäisin erilaisilla laulukursseilla. Takkala on toiminut korrepetiittorina ja orkesterin pianistina mm. Musiikkiopisto Juvenalian Peter Pan -musikaalissa 2009–10.

Tuuli Takkala on ollut mukana Lempäälä soi -tapahtumassa vuosittain kesästä 2013 lähtien.

Kurssin laulajia kuullaan konserteissa perjantaina 16. kesäkuuta Pyhän Birgitan kirkossa ja lauantaina 17. kesäkuuta Lempäälän lukiolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?