Näillä vinkeillä saat unelmiesi kesävartalon

Tiesitkö, että rantakunnon voi saavuttaa parissa minuutissa ilman hikeä tai kyyneleitä? Unohda pikadieetit ja mehupaastot, sillä tämä uskomaton keino tekee sinusta hetkessä itsevarman auringonpalvojan.

Ensin sinun täytyy valita kaapistasi vaatteet, joissa tunnet olosi hyväksi. Tarkoitukseen sopivat esimerkiksi bikinit tai shortsit, mutta yhtä hyvin voit sonnustautua johonkin pitkälahkeiseen- tai helmaiseen. Sen jälkeen asetu peilin eteen, hymyile leveästi ja valmistaudu kohtaamaan aurinko. Muista levittää suojakerrointa, ettei suomalainen hipiäsi pääse kärvähtämään. Seuraavaksi koittaa viimeinen vaihe, joka tuntuu ehkä vaikealta, mutta pystyt siihen varmasti. Astu siis rohkeasti ovesta ulos.

Kaikilla on oikeus pukeutua itselleen mieluisiin kesävaatteisiin ja makoilla rannalla uima-asussa. Muhkurat, arvet ja mustelmat saavat näkyä. Suomen kesä lämpimine päivineen menee ohi yhdessä hujauksessa, joten miksi käyttäisit sen nälässä kituuttamiseen tai mustissa vaatekerrastoissa hikoilemiseen.

Paitasi alta ei tarvitse paljastua sixpackiä, mutta toisaalta pyykkilautavatsa on ihan yhtä hyvä kesäkunnon ilmenemismuoto kuin vatsamakkaratkin. Kesäitsevarmuus koskee kaikkia, sillä kauneusihanteisiin istuvakin ihminen voi olla epävarma.

 

Tukea ja vinkkejä vartaloitsevarmuuden kehittämiseen saa esimerkiksi Vaakakapinasta. Se on radiotoimittaja Jenny Lehtisen luotsaama kampanja, jonka tavoitteena on tarjota uudenlaisia näkökulmia painonhallintaan ja hyvinvointiin. Kampanja näkyy eri sosiaalisen median kanavissa, kuten Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmässä, ja Ylen medioissa.

Jenny Lehtinen kertoo artikkelissaan Mitä jos vietettäisiin täydellisen kesän sijaan #ihanvaankesä? (Yle 5.6.) siitä, miten hän on usein havitellut täydellistä kesää, joka sisältää jatkuvaa urheilemista ja vihannesten kasvattamista. Ahdistus omasta saamattomuudesta on johtanut Lehtisen mukaan lopulta siihen, että hellepäivät ovat kuluneet ylensyöden ja itsesäälin pyörteissä. Kuulostaa kamalalta tavalta viettää kesä. Saman ajan olisi voinut kuluttaa leppoisiin aamu-uinteihin, mansikoilla herkuttelemiseen ja riippumatossa makaamiseen.

Vaakakapina on julkaissut muun muassa oivaltavan videon, joka on otsikoitu ”Rannalle?! Kyllä!”. Siinä erilaiset naiset hassuttelevat uimapuvuissa, ja heistä jokainen näyttää onnelliselta. Mielestäni paras kuntokuuri on asennemuutos, joka tehdään omaa kehoa kohtaan. Kliseistä mutta totta.

Haastan jokaisen pohtimaan suhdettaan sekä omaan vartaloonsa että toisten kesäkehoihin. Meillä kaikilla on oikeus näyttää omanlaiseltamme ja nauttia elämästä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>