Ympäristöpalkinto lukiolaisille ja Eeva Gullsténille

”Earth Week” huippunaan ekolauantai Ideaparkissa oli lukiolaisille iso ja kiintoisa ponnistus – kyllä kelpasi tuuletella.

Näkyvä osallistuminen ”Earth Week” -ympäristöviikkoon toi Lempäälän lukiolle Lempäälän ympäristösuojeluyhdistyksen perinteisen Norppa-diplomin. Se ojennettiin ansioituneille maailman ympäristöpäivänä 5.6 kesäkuuta Myllyrannan leikkikentän vieressä kasvavan ”Maailman tammen” juurella.

Ympäristösuojeluyhdistys palkitsi Lempäälän lukion Myllyrannassa kasvavan ”Maailman tammen” juurella: yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Länsirinne (vas.), lukiolaiset Ella Virtanen, Jarmo Lehtinen, Eeva Gullstén ja Juha-Matti Jeronen.

Lukiolaisten ympäristöviikolla korostettiin arkisia valintoja ympäristön hyväksi, esimerkiksi liikkumista ja materiaalien kierrättämistä. ”Earth Week” näkyi ja maistui myös lukion ruokalan resepteissä. Teemaviikon huippukohta oli 8. huhtikuuta Ideaparkin ”Ekolauantai”. Ideaparkin keskusaukiolla esittäytyi parikymmentä ympäristöalan toimijaa lukion opiskelijoiden järjestämänä.

Ympäristöviikon kehittelyyn ja toteutukseen osallistui opettajien Eeva Gullsténin ja Jarmo Lehtisen vetäminä yli 30 vapaaehtoista ”LeLu:n” opiskelijaa. Erityisen paljon panostivat Ella Majaus, Anette Länsipuro, Tiia Marjamäki, Tiina Kurkioja, Claudia Altmart, Ella Virtanen ja siviilipalvelusmies Juha-Matti Jeronen.

Teemaviikon voimahahmo Eeva Gullstén palkittiin myös henkilökohtaisesti. Kasveihin erikoistunut kuvataiteen opettaja edisti Helsingin vuosinaan luomuviljelyä ja neuvontaa vuokrapalstoilla ja siihen liittyen ruohonjuuritason siemenkauppaa. Lempäälässä hän on valintaperusteiden mukaan asiantuntevasti toiminut pitkään  kunnan vihertyöryhmässä ja muun muassa haitallisten vieraslajien torjunnassa. Kotinsa Mattilan tilan laaja pihapiiri Hauralassa kielii asujansa rakkaudesta kasvi- ja eläinkuntaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?