Vielä ehtii ilmoittautua uimakouluun

Apuohjaaja Peetu Nieminen (vas.) ja uimaopettaja Markus Patrikainen toivottavat tervetulleeksi Lempäälän kunnan uimakouluihin. Kursseja on kesän mittaan peräti 47 kappaletta.

Uimahallia ei Lempäälässä – vieläkään – ole, mutta uimakouluja kesäiseen aikaan on sitäkin enemmän. Kesäuimakoulut Ehtookodon altaalla on jo pidetty. Nyt on haettavana uimakoulupaikat rannoilla pidettäviin uimakouluihin.

Runsaassa kurssitarjonnassa on sopivia ryhmiä eri-ikäisille ja tasoisille alkaen aikuisten alkeiskurssista ja lasten alkeisuimakoulusta. Jatkoryhmiä on jo jonkin  verran uimataitoa omaaville. On tekniikkaryhmää ja 5-vuotiaiden ryhmiä. Lisäksi ryhmiä on lapsi-aikuinen -pareille. Tiiviskursseja lukuun ottamatta ryhmissä on mahdollista suorittaa uimamerkkejä.

Rantauimakouluja järjestetään  viidessä paikassa: Lempoisten uimalassa, Säijässä Typyn rannalla, Nurmella Lahdenkylän rannalla, Kuljussa Ruotasjärven rannalla ja Sääksjärvellä Paunun alueella. Viiden ja kymmenen päivän uimakouluja vedetään läpi koko kesä. Niitä on yhteensä peräti 47 kappaletta.

Tarjontaan voi tutustua ja ilmoittautua ryhmiin netissä osoitteessa https://www.kuntapalvelut.fi/lempaala/

Uimakoulumaksut määräytyvät keston mukaan. Yhden viikon uimakoulu (lapsi-aikuinen, 5-vuotiaiden ryhmä ja  lyhyt alkeiskurssi) maksaa 12 ja kahden viikon uimakoulu (alkeis-, 10 metrin ja tekniikkaryhmät) 24 euroa.

Uimakoulut pidetään kolmessa jaksossa, joista ensimmäinen alkaa heti juhannuksen jälkeen 26. kesäkuuta alkaen. Toiseen ja kolmanteen jaksoon pitää ilmoittautua 3. heinäkuuta mennessä. Ryhmiin otetaan noin kymmenkunta uimaria.

– Mukaan uimakouluihin mahtuu vielä. Ryhmissä on tilaa, sanoo uimaopettaja Markus Patrikainen Lempäälän kunnan liikuntapalveluista.

On  näityä ilmoja jo odotettukin. Lempoisten uimalassa oli veden lämpötila 17 astetta keskiviikkona 14. keräkuuta. Kuva: Erkki Koivisto

Kaikki uimaopettajat ovat päteviä. Heillä on suoritettu a Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uimaopettajakurssi.

Patrikainen kiertää yhdessä toisen uimaopettajan, Antti Taskisen kanssa ohjaamassa uimakouluissa. Kaisa Kollanen ja Anna-Sofia Nieminen toimivat uimaopettajina pääasiassa Lempäälän uimalassa. Uimaopettajillaon lisäksi apunaan kolme Lempäälän kunnan kesäksi palkkaamaa apuohjaaja Peetu Nieminen, Emma Santala ja Sara Syrjälä.

Patrikainen toteaa saaneensa lasten vanhemmilta paljon kiitollista palautetta siitä, että uimakouluja järjestetään uimalan lisäksi paljon myös muilla kunnan  yleisillä uimarannoilla.

Nyt hän toivoo lämmintä kesää, jotta uimakoulut saadaan vedettyä kunnialla läpi.

– Huonommalla säällä leikitään rantaleikkejä ja tehdään kuivaharjoituksia, sanoo Patrikainen korostaen, että vesiturvallisuusasiat ovat uimakoulussa aina tärkeässä roolissa.

Niin  on hyvä aina olla, kun uimarannalla vietetään aikaa.

– Vaikka Lempoisten uimalassa ovatkin uimavalvojat töissä, lasten omilla huoltajilla on aina ensisijaisesti vastuu omien lastensa turvallisuudesta, hän muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?