Loiske rusikoi TKT:n

Sääksjärven Loiske pelasi tasapainoisen ja tehokkaan ottelun jalkapallon kolmosdivarissa, kun se löylytti sarjajumbo Tampereen Kisa-Tovereita maalein 4 – 1 (3-0) Hervannassa käydyssä ottelussa. Loiskeen maalit tekivät kauden tehotykki Tomi Lahtinen (2) ja myös Juho Mäkiniemi sai kaksi osumamerkintää nimiinsä.
– Numerot kertovat pelin kulusta oleellisimman. Olimme avausjaksolla selkeästi kuskin pukilla, enempäänkin osumia olisi ollut saumoja, tuumaili Loiskeen valmentaja Jani Kangasmaa.
TKT pelasi perinteisellä alasarjojen taktiikalla eli pallo toimitettiin pitkillä syötöillä omalta alueelta Loiskeen alueelle. Loiskeen toppareille Joel Mattjukselle ja Tomi Vikmanille ei ollut hankala rasti katkoa pitkät roiskaisut. Ne, mitkä keskipuolustuksesta läpi tulivat, koppasi maalivahti Tuomas Mäkinen varmasti syliinsä.
Hyökkäyspäässä konkaripelaaja Tomi Lahtinen on yltynyt huikeaan vetoon. Maaleja yhdeksässä pelissä on tullut kahdeksan, millä hän jakaa Ilveksestä tutun futsal-pelitoverinsa Ilves-Kissojen Timur Inapshban kanssa maalipörssin kärkipaikan. Mäkiniemellä maaleja on koossa neljä, jolla määrällä sijoitutaan maalipörssissä jaetulle seitsemännelle sijalle.
Yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen vaikuttaa, että kolmosdivari on repeämässä. NoPS Nokialta ja HJS Hämeenlinnasta taistelevat tasapäin kärkiduona. Sijoilla 3 – 8 joukkueet ovat peräperää tiiviissä ryppäässä, näistä 13 pistettä koonnut Loiske on kahdeksantena. Sijaan yhdeksän Lokseella on matkaa kuusi pistettä, häntäkvartetti on myös tasainen. Neljästä joukkueesta kolme putoaa syksyllä nelosdivariin.
Loiskeella on kevätkierrosta jäljellä kaksi peliä, kotona Hämeenlinnan Härmää vastaan ja vieraissa Valkeakosken PS-44:ää vastaan.
Nelosdivarissa LeKi-futiksen pistejahti on laantumassa, sillä Hakkarissa joukkue jäi 3 – 3-tasapeliin Kangasalaa vastaan ja Lamminpäässä LeKi kärsi 1 – 2-häviön PP-70:lle. Tommi Lehtimäki on paluunsa jälkeen ollut tehokas, hän iski maalit molempia mainittuja vastuksia vastaan. LeKi-futis on sarjassa sijalla neljä.
Samalla sijalla lymyää myös Vesilahden Visa vitosdivisioonassa, eroa nousupaikkaan on seitsemän pistettä. Visan kuntokäyrä näyttää hyvältä, sillä kotonaan Visa löi Vapsin Vammalasta maalein 4 – 1 ja vieraissa FC Teivon peräti lukemin 8 – 1. Alex Tuominen ryöpytti teivolaisia kolmella maalilla, muuten osumamerkinnät ovat jakaantuneet ilahduttavan monelle eri pelaajalle.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>