Veikko Ahvenaisen Suomi 100 -juhlakiertue Narvassa

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Suomen sataa vuotta juhlitaan juhlavalla harmonikkakonsertilla Narvan seurantalossa keskiviikkona 12. heinäkuuta. Tilaisuudessa esiintyvät harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa Carina Nordlund ja Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen. Konsertin järjestelyissä on mukana Vesilahden kulttuuritoimi.

Ohjelmassa kuullaan maamme historiaan liittyviä muistorikkaita säveliä, kuten Jääkärien marssi, Sotilaspoika, Muistoja Pohjolasta, Veteraanin iltahuuto, Äänisen aallot, Eldankajärven jää,Säkkijärven polkka sekä harvinainen sovitus Finlandiasta, jonka George de Godzinsky on sovittanut kahdelle harmonikalle.Veikko Ahvenainen juontaa asiantuntevasti konsertin ohjelman.

Väliajalla julkistetaan Ahvenaisen uusin Suomi 100-vuotta CD-albumi. Levyllä soittaa lisäksi Carina Norlund laulusolistina Erkki Liikanen. Uudella levyllään Ahvenainen paransi levytysennätystään joka on nyt 10 46 omalla nimellään levytettyä teosta. Levytysuransa  Ahvenainen aloitti vuonna 1955 ja hän on Suomen ja eräs maailman eniten levyttänyt artisti kautta aikojen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?