Ruokakaapeista löytyy runsaasti erilaisia raaka-aineita, joilla voi hemmotella kehoa myös ulkoisesti. Kasvonaamiot ja jalkakylvyt sopivat erinomaisesti myös kesämiehen juhannukseen.

Keittiökosmetiikka tekee juhannussaunasta kylpyläkokemuksen

Kahvikuorinta pehmentää ihon, jalkakylpy hellii väsyneitä varpaita ja avokadonaamio tekee hipiästä niin hehkeän, että juhannusheiloja riittää jonoksi asti. Kuva: Ida Nieminen

 

Viilentävä jalkakylpy

2 desilitraa karkeaa merisuolaa

1 desilitra ruokasoodaa

6 tippaa teepuuöljyä tai muuta eteeristä öljyä

Halutessasi elintarvikeväriä tai esimerkiksi marjamehua väriksi

Koivunlehtiä

Sekoita suola ja sooda laakeassa astiassa. Lisää muutama pisara eteeristä öljyä, joka antaa kylpysuolalle ihanan tuoksun. Täytä matala vati kuumalla vedellä, ja annostele joukkoon noin puoli desiä kylpysuolaa. Ripottele veden pinnalle koivunlehtiä. Käytä jalkakylpy saunassa.

Jalkakylpysuolaan voi lisätä teepuuöljyä, jota saa apteekeista, suurista päivittäistavarakaupoista ja luontaistuotemyymälöistä. Kuva: Ida Nieminen

 

Kosteuttava kasvonaamio

1 kypsä avokado

2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Halkaise avokadon keskeltä, poista kivi ja leikkaa kova kanta irti. Kaavi hedelmä lusikalla lautaselle ja muussaa haarukalla tasaiseksi. Sekoita pienessä kulhossa avokado ja öljy. Levitä kasvoille. Anna vaikuttaa noin 10–15 minuuttia. Herkkäihoisen kannattaa kokeilla naamiota ensin pienellä ihoalueella esimerkiksi kädessä.

 

Avokadonaamio syntyy niin yksinkertaisista aineksista, että sitä voi vaikka syödä. Kuva: Ida Nieminen

 

Kahvikuorintavoide vartalolle

1,5 desilitraa kahvinporoja (voit hyödyntää kosteat porot tai käyttää kuivia)

1 desilitra kaurahiutaleita

0,5  desilitraa kookosöljyä (myös muut ruokaöljyt sopivat)

1-2 desilitraa vettä riippuen siitä, kuinka paksuksi massa jää öljyn lisäämisen jälkeen

Yhdistä kahvinporot ja kaurahiutaleet keskenään. Kokeile myös hienoa suolaa tai sokeria kuorivana ainesosana. Sekoita joukkoon huolellisesti kookosöljy. Lisää lopuksi öljyä ja vettä niin paljon, että kuorinta-aineesta tulee helposti levittyvää. Kasvojen kuorimiseen kannattaa käyttää jotakin muuta kuin kahvia, koska se voi olla liian tujua tavaraa kasvojen herkälle iholle.

Kotitekoisessa kuorintavoiteessa ei ole mikromuovia, joka kuormittaa meriä. Kuva: Ida Nieminen

 

 

Vihdan sitominen

  • Tarvitset vihtaan noin 30–60 koivunoksaa, eli vihdasta. Varren täytyy tuntua jämäkältä kädessä.
  • Sitomiseen käytetään noin metrin pituista koivunvesaa, eli vitsasta, joista parhaat kasvavat kosteissa ja varjoisissa paikoissa.
  • Vitsas kieritetään kauttaaltaan köysimäiseksi, jotta se pitää vihdan hyvin kasassa. Pujota vitsas läpi tyviosasta, ja kieritä side kahvan ympäri. Kiristä lopuksi, ja tasoita puukolla koivunoksien päät.
  • Huolellisesti tehty vihta kestää noin viisi käyttökertaa. Vihta kannattaa ripustaan roikkumaan ylösalaisin esimerkiksi saunatupaan tai varastoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?