Lempäälän kunta kilpailuttaa hankekumppanin Marjamäen pohjoisrinteen yritysalueelle

Lempäälän kunta on muuttamassa ja laajentamassa Marjamäen pohjoisrinteen yritysalueen kaavaa. Alueelle halutaan kiertoliittymä ja liikenneasema.

Marjamäen yritysalue Lempäälässä Ideaparkin naapurissa kasvaa ja kehittyy. Marjamäkeen on moottoritien länsipuolelle suunnitteilla uusi pohjoisrinteen yritysalue, johon etsitään nyt hankekumppania. Pohjoisrinteen yritysalue sijaitsee Tampere-Helsinki-moottoritien liittymän 36. välittömässä läheisyydessä.

Pohjoisrinteen yritysalueen voimassa olevaa asemakaavaa ollaan nyt muuttamassa ja laajentamassa. Alueen saavutettavuutta parannetaan mm. sallimalla kiertoliittymän sekä liikenneaseman rakentaminen. Pohjoisrinteen alueen itäosassa toimitilarakentaminen sijoittuu näkyvimmälle paikalle moottoritien puoleiselle alueelle ja länsiosaan sijoittuu puolestaan teollisuusalue. Asemakaavan muutoksen ja laajennuksen kokonaispinta-ala on noin 26,6 hehtaaria.

Lempäälän kunta kilpailuttaa pohjoisrinteen hankekumppanin neuvottelumenettelynä. Hankekumppanin tehtävänä on tarvittavien suunnitelmien ja lupien laatiminen, korttelialueiden esirakentaminen sekä katujen, kiertoliittymän ja kunnallistekniikan rakentaminen sekä tonttimarkkinointi ja myynti.

Hankekumppanin valintaperusteena on tarjotun kehittämishankkeen sisältö, hankkeen toteuttajan kyky toteuttaa tarjottu hanke vaaditussa laajuudessa ja aikataulussa sekä yhteistyökumppanien referenssit ja kunnalle korttelialueilta jäävien tonttialueiden laajuus.

Hankkeen kilpailutus julkaistaan Hilma-palvelussa viikolla 26., ja valinta neuvottelumenettelyyn tehdään elokuun 2017 alussa. Lopullinen valinta hankekumppanista tehdään syyskuussa 2017.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?