Uusia asumisoikeusasuntoja Lempäälän Maakalaan

Havainnekuva Maakalantie 18:n rivitaloasunnoista, jotka ovat valmistumassa huhtikuun lopussa 2018. Kuva: TA-Yhtiöt

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa uusia asumisoikeusasuntoja Lempäälään Maakalan kylään. Kolmeen rivitaloon tulee 25 asuntoa, kooltaan 49–86 m². Suurin osa asunnoista on erikokoisia kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja.

Maakalantie 18:n rivitaloasunnot rakennetaan uudehkolle alueelle, muutaman kilometrin päähän Lempäälän keskustan palveluista. Maakalan kylän pien- ja rivitaloalue sijaitsee Vanajaveden äärellä, kanavan tuntumassa.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Arkta Rakennuttajat Oy. Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut.. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on huhtikuun lopussa 2018.

Asumisoikeusasukas maksaa 15 prosentin osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?