Loiske ja Härmä pelasivat viihdyttävän tasapelin

Ajat, jolloin jalkapallon alemmissa sarjoissa keskityttiin roiskimaan palloa pitkinä kaarina kohti vastustajan päätyä ovat pääsääntöisesti ohi. Suurin osa joukkueista pyrkii pitämään pallon maassa, etenemään lyhyillä syötöillä ja suurimmalla osalla esimerkiksi kolmosdivarin pelaajista alkaa olla tekniset taidot varsin hyvät. Selitys on simppeli: juniorityö esimerkiksi Pirkanmaalla on tehostunut ja olosuhteet tekonurmikenttien myötä ovat parantuneet. Moni pelaaja saa alkuoppinsa jo pienenä, tekniset taidot karttuvat ja onneksi junnuna alkanut uraputki monella jatkuu miesten alemmissakin sarjoissa.
Sääksjärven Loiske ja Hämeenlinnan Härmä pelasivat juhannuksen alla erittäin viihdyttävän ottelun Sääksjärven tekonurmella. Tasaisen pelin loppulukemat olivat tapahtumiin nähden oikeutetusti pistejakoa osoittavat 2 – 2 (2-1). Toki kotijoukkue Loiskeelle jäi pienenpieni jossittelun maku suuhun, kun Härmän Pietari Palomäen tasotusosuma syntyi noin nelisen minuuttia ennen loppua.
Maalipaikkoja molemmat loivat paljon, laukauksia sateli molemmille molareille ja erikoistilanteitakin oli kosolti.
Lastusten lahja Loiskeelle eli Akseli Tiensuu petasi avausmaalin loistavalla yksilösuorituksellaan. Taitava Tiensuu kiepautti kaksi härmäläispelaajaa niin sanotusti kahville, keskitti takatolpalle, josta Aki Sihvonen kävi ohjaamassa pallon maaliin.
Myös Loiskeen 2 – 1-johtomaali oli oivaltava suoritus, kun toinen ”itälempääläis-juurinen” pelaaja eli Matias Riikonen sai irtopallon, haistoi vastustajan molarin olevan inan liikaa ulkona veräjältään. Riikosen nätti nosto painui maalivahdin sormien kautta aivan yläriman alle. Harvalukuinen sääksjärveäisyleisö hyrisi tyytyväisyyttään kotipoikien mainiosta avausjaksosta.
Toisella puolikkaalla Härmä jahtasi tasoitusta ja sen ansaitusti myös sai. Näin Härmä jatkaa pisteen edellä Loisketta sarjataulukossa seitsemäntenä, Loiskeen sija on kahdeksas. Kevätkierrosta on Loiskeella yksi peli pelaamatta, sen se ottelee Valkeakoskella sarjanelosta Palloseppoja vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?