Lempäälä soissa täysi vauhti päällä

Kansainväliseen Forum-tapahtumaan liittyvä konsertti pidetään keskiviikkona 28. kesäkuuta Pyhän Birgitan kirkossa. Kursseilla on pianisteja, laulajia ja viulisteja on muun muassa Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Liettuasta.

Lempäälä soi 2017 jatkuu Forum-tapahtuman ja vanhan musiikin kurssin merkeissä.

Kansainvälinen Forum-tapahtuma kokoaa tällä viikolla Lempäälään lahjakkaita nuoria pianisteja, viulisteja ja laulajia professoreineen pitämään kilpailuja ja seminaareja. Osallistujat tulevat mm.  Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Liettuasta. Idean kehittäjä on kiovalainen pianonsoiton professori Eleanora Tkach, joka on vuodesta 1994 lähtien koonnut parhaita musiikin opettajia ja lahjakkaita nuoria muusikoita yhteen kilpailemaan keskenään ja oppimaan toisiltaan.

Forum-tapahtuma on toteutunut Suomessa jo vuodesta 2004 lähtien ja lisäksi tapahtumaa on pidetty mm. Venäjällä, Puolassa, Kreikassa, Italiassa, Portugalissa, Espanjassa, Ranskassa, Tanskassa, Ruotsissa, Tsekinmaalla, Liettuassa ja Intiassa.  Lempäälässä forumilaiset ovat tulleet tutuksi vuodesta 2006 lähtien.

Keskiviikkona 28. kesäkuuta Pyhän Birgitan kirkossa esiintyy sopraano Ekaterina Leonova Venäjältä.

Tapahtumaan liittyvä ensimmäinen konsertti on keskiviikkona 28. kesäkuuta Pyhän Birgitan kirkossa. Konsertissa esiintyy Forum-voittaja sopraano Ekaterina Leonova Moskovasta. Hän on valmistunut V. Popovin mukaan nimetyn kuoromusiikin akatemiasta Moskovasta. Pianistina toimii Olga Mironova, joka on opiskellut Moskovan Gnessin akatemiassa. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Gounoud, Puccini, Fauré, Dvorák, Mozart, Verdi ja Piazzolla.

Forum-viikko jatkuu kilpailuilla, joita pidetään torstaina Lempäälän lukion juhlasalissa ja perjantaina seurakuntatalossa. Loppukonsertti on lauantai-iltana.

Sunnuntaina 2. heinäkuuta on Pyhän Birgitan kirkossa vanhan musiikin konsertti, joka samalla käynnistää Debra Gomez-Tapion ja Ilpo Laspaksen vanhan musiikin kurssin. Konsertissa esiintyy vokaaliyhtye Lumous ja Ensemble Fioretto. Teemana on uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuoden merkeissä Kadulta kirkkoon.

Vanhan musiikin kurssin kanssa yhtä aikaa Lempäälään tulee värikäs joukko rotary-nuoria 13 eri maasta pitämään kesäleiriä. He opiskelevat professori Kay Stonefeltin johdolla perkussiomusiikkia ja esittävät taitojaan konsertissa 8. heinäkuuta sekä Lempäälän Kuokkalankosken markkinoilla 15. heinäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?