Pitääkö 55:n kulkea Narvaan sunnuntaisin, mikä on  ruuhka-aikoina hyvä vuoroväli? Palvelutasomäärittelyn päivitys on käynnistynyt

Kommentoi kaupunkiseudun joukkoliikennettä

Lempäälän keskusta-alue Hakkariin asti on pääosin joukkoliikenteen palvelutasotavoitteessa luokka 5:ttä. Kuva: Tampereen kaupunki

Onko pysäkille liian pitkä kävelymatka, kurvaako linja-auto ihan väärää reittiä? Vesilahtelaiset ja lempääläläiset voivat kommentoida Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen palvelutasomäärittelyä vuosille 2017–21.

Kyselyyn voi vastata 25. elokuuta saakka.

Käyttäjille suunnatun kyselyn tulokset huomioidaan alueellisen joukkoliikennelautakunnan JOLILA:n käsittelyssä, kun lopullista palvelutasoa päätetään.

Luonnokseen on kuntakohtaisiin kehittämiskohteisiin merkitty Lempäälään poikittaisyhteyden kehittäminen Sääksjärveltä Hervantaan. Vesilahdessa kehittämiskohteeksi on kirjattu palvelutasotavoitteen (Kirkonkylässä luokka 2, Narvassa luokka 1) mukaisen liikenteen järjestäminen myös viikonloppuisin.

Linkki kyselyyn löytyy Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilta. Myös Vesilahden kunnan nettisivuilla on linkki kyselyyn.

Linkin avulla on mahdollista tutustua palvelutasoluonnokseen. Uuden palvelutason määrittely on luonnosvaiheessa ja siihen kaivataan kuntalaisten kommentteja.

Palvelutasoluonnoksessa kuvataan viranomaisen tahtotilaa siitä, millainen joukkoliikennepalvelun taso kullekin alueelle on perusteltua ja millaiseksi pyritään kehittämään alueen joukkoliikennepalvelua. Kartalla kuvataan kullekin alueelle määritelty palvelutasoluokka. Luonnoksessa ovat esillä myös asukastiheys ja työpaikkojen sijoittuminen sekä muut kriteerit, joilla palvelutasoluokat on määrätty.

Palvelutasoa kuvaavat kuusi luokkaa, joista luokka 6 kuvaa parasta palvelutasoa.

Palvelutaso on esitetty aluerajauksilla kartalla. Luonnosta voi kommentoida pistemäisesti tai aluemerkintänä. Oman alueensa palvelutasoluokan näkee koskettamalla kartalla maalattua aluetta. Palaute merkitään karttaan siihen kohtaan, johon haluaa palautteensa kohdistaa.

Kyselyssä on mahdollista antaa myös avoin sanallinen palaute palvelutasomäärittelystä.

Uusi Tampereen seudun joukkoliikenteen palvelutasomäärittely on tavoitteena hyväksyttää joukkoliikennelautakunnassa kuntalaisten osallistamisvaiheen ja lausuntojen saamisen jälkeen uuden joukkoliikennelautakunnan toimikauden alussa alkusyksyllä 2017.

Kysely on osoitteessa. http://joukkoliikenne.tampere.fi/etusivu/kommentoi-luonnosta-joukkoliikenteen-uudeksi-palvelutasoksi.html

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?