Lempäälän ja Vesilahden kunnat vastaavat työllisyyspalveluista

Lempäälä ja Vesilahti järjestävät työllisyyspalvelut 1. elokuuta alkaen sellaisille kuntalaisille, jotka saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Eduskunta hyväksyi muutokseen liittyvän lainsäädännön 28. kesäkuuta.

Kyseessä on kokeilu, jonka tavoitteena on rakentaa Tampereen kaupunkiseudun työllisyyspalveluja. Lisäksi uudistuksen avulla valmistaudutaan maakuntauudistukseen ja työllisyydenhoidon lakimuutoksiin, jotka astuvat voimaan vuoden 2019 alusta.

Uudistus kestää vuoden 2018 loppuun asti, ja sen avulla halutaan vähentää pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä sekä tuoda säästöjä kuntien työmarkkinatukimaksuosuuksiin.

Kunnat ottavat yhteyttä asiakkaisiin 29. syyskuuta mennessä. Kokeilu ei vaadi heiltä tässä vaiheessa toimenpiteitä, ja sovitut tapaamiset ja palvelut täytyy hoitaa sovitusti määräaikaan mennessä.

Kohderyhmään kuuluvat asiakkaat saavat kotikunnastaan työllistymispalveluita ja henkilökohtaisen omavalmentajan tai vastuutyöntekijän. Uudistus ei vaikuta työttömyysetuuteen.

Lempäälän ja Vesilahden ohella työllisyyspalvelukokeiluun osallistuvat Tampere, Kangasala, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Ylöjärvi, Sastamala ja Punkalaidun.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?