Neljällä viidestä kalastajasta asiat kunnossa

Hauki on kala ja kalaopas Markku Korhosella luvat kunnossa. Kuva: Minttu Harkki

Pirkkalan kalastusalueella oli kauden 2016 aikana toistakymmentä valvontapäivää, joiden aikana tehtiin noin 25 valvontamatkaa vesialueilla. Valvonnassa kirjattiin yhteensä lähes 200 valvontatapahtumaa eli tarkastettiin joko kalastaja tai pyyntiin asetetut seisovat pyydykset.

Kaikkiaan noin 130 kalastajaa ja yli 600 pyydystä tarkastettiin. Tavatuilla kalastajilla olivat asiat kunnossa yli 80-prosenttisesti ja tarkastetuissa pyydyksissä asiat olivat kaikkien määräysten osalta kohdallaan lähes 80-prosenttisesti. Tilanne on parantunut edellisestä kaudesta, mutta rikkeitä esiintyy edelleen.

Eniten puutteita ilmeni lupa-asioissa ja pyydysten merkinnässä. Useita kalastajia jäi kiinni myös kalastuksesta rauhoitusalueella. Lievemmistä rikkomuksista annettiin huomautuksia, törkeimmät johtivat talteenottoihin ja rikosilmoitukseen poliisille.

Valvonta on lisännyt luvan myyntiä ja parantanut pyydysten merkintää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?