Lempäälän lukion ja Tredun toimipisteen yhteisen Virta-kampuksen rakennustöiden oli tarkoitus loppua 30. kesäkuuta, mutta ne viivästyvät lähes kuukauden.

Virta-kampuksen valmistuminen siirtyi viime tippaan: ”Eihän tämä ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä”

Virran oli tarkoitus olla valmis viime perjantaina, mutta todellisuus näytti tältä. Kuva: Ida Nieminen

Uuden rakennuksen pitäisi olla valmis maanantaina 24. heinäkuuta Tredu kiinteistöt oy:n toimitusjohtajan Ilkka Ojalan mukaan. Lukuvuosi alkaa Lempäälässä 10. elokuuta.

Rakennustöiden hidastuminen on Ojalan mukaan monen tekijän summa. Viime syksynä tapahtui liikenneonnettomuus, joka hidasti laitteiden toimittamista Suomeen ja Virran työmaalle. Ongelmia on ollut lämpöliittymien ja ilmanvaihdon kanssa, mikä on viivästyttänyt alkuperäistä aikataulua.

– Eihän tämä ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä, Ojala toteaa.

Urakoitsija Lujatalo oy:n aluejohtaja Tuija Schmidt toteaa, että lisä- ja muutostyöt kuuluvat rakentamiseen, ja niitä tulee aina. Lisätyöt aiheuttavat sen, että tarvitaan myös enemmän aikaa.

Lempäälän lukion apulaisrehtorin Erno Tossavaisen mielestä kaikkein tärkeintä on se, että oppilaat pääsevät aloittamaan opintonsa Virrassa ajallaan.

– Minulla on pieni huoli rakennuksen valmistumisesta. Emme pääse testaamaan uusia tiloja ennen koulun alkamista, kuten oli alun perin tarkoitus, Tossavainen toteaa.

Apulaisrehtori Erno Tossavainen odottaa kovasti Virran valmistumista ja opettamista uudessa ympäristössä. Häntä kuitenkin huolettaa se, valmistuuko rakennus ajoissa. Kuva: Ida Nieminen

Lempäälän lukion opettajat tulevat töihin 7. elokuuta, jolloin heidän henkilökohtaiset tavaransa ja lukion kirjat muutetaan Virtaan. Rakennuksesta puuttuivat vielä 30. kesäkuuta kalusteet ja tietokoneet, joita sinne asennetaan 150 kappaletta. Niiden täytyy olla valmiina vastaanottamaan oppilaat heti ensimmäisenä koulupäivänä.

Apulairehtori Tossavainen on viivästyksistä huolimatta innoissaan uudesta toisen asteen oppilaitoksesta.

– Lukion ja ammattikoulun yhteinen rakennus on todella hieno mahdollisuus. Kaksoistutkinnon toteuttaminen helpottuu ja yhteistyö paranee oppilaitosten välillä. Esimerkkinä tästä ovat ensi lukuvuonna toteutettavat yhteiset kampuskurssit. Uskallan myös väittää, että kovin paljon parempaa oppimisympäristöä ei löydy kuin Virta, Tossavainen sanoo.

Virrassa pyritään koostamaan yksilöllisiä opintopolkuja ja tavoitteena on, että parin vuoden päästä oppilaat voisivat valita nykyistä vapaammin kursseja sekä lukion että ammattikoulun puolelta. Tossavainen toteaa, että suunnitelman suurin ratkaistava asia on oppilaitosten erilaiset jaksojärjestelmät.

Virrassa aloittaa ensi syksynä 550 uutta opiskelijaa, joista lukiolaisia on 350 ja ammattikoululaisia 200. Määrää yritetään kasvattaa tulevina vuosina, sillä kaiken kaikkiaan Virtaan mahtuu 750 opiskelijaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?