Hääkivi herännyt henkiin rantalentopalloilijoiden voimin

Kuva: Antti Raunio
Ex-maajoukkuetähti ja ammattilaispelaaja Matti Hietanen saa Hääkiven beach volley -turnauksessa pallon vasten rintaansa Sten Kruudan torjunnasta. Tilannetta seuraa tarkkana Hietasen aisapari Sauli Silpo.

Hääkiven alue sijaitsee noin kilometrin päässä Lempäälän kuntakeskuksesta mahtavan järvi- ja rantaluonnon ympäröimänä. Ennen vuotta 2000, jolloin Helsinki–Tampere-moottoritien viimeinen osuus otettiin käyttöön, oli Hääkiven merkitys tärkeä levähdysalueena Tampere–Turku-tien varressa. Kahvilarakennus palveli lounastajia ja kahvilla poikkeajia ajoittain vilkkaastikin toimien. Myös satunnaiset kalastajat ovat löytäneet Ahtialanjärven ja Liuhanvuolteen rantavesien kala-apajat.
2000-luvun alun pitkä hiljaiselo Hääkivellä alkoi muuttua vuonna 2014, kun rantalentopallon eli beach volleyn harrastajat esittivät Lempäälän kunnalle, että alueelle voisi rakentaa kenttiä pelaamista varten. Kunnasta annettiin vihreää valoa omatoimirahan saannille ja kun Museovirastokin väläytti omien tutkimustensa jälkeen saman väristä valoa, alkoivat lähinnä Lempäälän Kisan väestä koostuneet talkoosakkilaiset toimia.
– Kunnalta omatoimirahaa saatiin noin 8 000 euroa, minkä lisäksi teimme hurjan määrän käsipelillä talkootunteja sekä saimme muutamia koneurakoitsijoitakin talkoisiin mukaan. Kaiken kaikkiaan Lempäälään saatiin alle kymppitonnilla käypä ja käytetty liikuntapaikka, kertoo Reijo Jakovuori, joka on yksi kenttähankkeen puuhamiehistä ja aktiivipelaajista.
Hääkiven kentät ovat nyt kolmatta kesää käytössä. Vakivuoroja hiekalle on anottu kymmenkunta, mutta muulloin areenat ovat vapaasti pelattavissa.
– Kentillä on hyvin sekalaista käyttäjäkuntaa alkaen Kisan ykkössarjan tosipelimiehistä, jatkuen junnuihin ja satunnaisesti poikkeaviin sakkeihin. Erityisen suosittuja ovat olleet kuntopalloilijoiden peli-illat, parhaimmillaan on ollut paikalla viitisentoistakin nuppia, Jakovuori kertoo.
Perjantaina 7. heinäkuuta LeKi järjesti kutsuturnauksen, johon osallistui kahdeksan hyvän tason ottelijaparia. Vauhdikkaita pelejä innostui seuraamaan illan aikana yli sata katsojaa.
– Turnaus sai kiitosta niin osallistujilta kuin yleisöltäkin, ensi kesänä palataan asiaan ilman muuta. Harrastelijasakille on oma turnauksensa elokuun alussa, tiedotti Jakovuori.
Kisan lentisjoukkueen monivuotinen kapteeni ja tukipylväs Sauli Silpo on hurahtanut täysin beach volleyn lumoihin.
– Mahtava keli osui turnausillaksi muutoin koleaan kesään. Beach volley on huippulaji, kunto kasvaa ja tulee paljon suorituksia, eikä hiekka-alusta rasita niveliä niin paljon kuin kovalla lattialla hyppiminen. Joskus on kiva testata vähän totisemminkin pelaamista tässäkin lajissa, myhäili parinsa Matti Hietasen kanssa pronssille iskenyt Silpo.
– Hääkivestä saisi mahtavan biitsi-keskuksen, kun tekisi yhden kentän lisää nykyisten kenttien ja järven väliin ja kääntäisi kenttien suunnat toisin päin. Eikä olisi kallis investointi, maalailivat Silpo ja Jakovuori Hääkiven tulevaisuutta.
Villihanhi-turnauksen ykkösiksi nousi suosikkiduo Sten Kruuda Jyri Linnikko, jotka ovat käyneet kesäisin useammankin turnauksen ottelemassa pitkin Eelä-Suomea. Kovan vastuksen finaalissa heille antoi kaksikko Oskari Vuorinen Jani Antola. Silpo ja Iskussa lentisuraansa jatkava ex-maajoukkuemies Matti Hietanen löysivät peliinsä oikeat jengat vasta illan edetessä, pronssipelissä nuoret Tomi Perkiö ja Niilo Nurmi joutuivat kovaan rumputuleen konkareiden Silpon ja Hietasen tykityksessä. Sijoille 5 – 8 sijoittuivat seuraavat: 5) Arttu Lehtimäki Juuso Tulonen, 6) Tommi Roininen Teemu Uusitalo, 7) Jani Sällinen – Mikko Ranta, 8) Juha Tulonen – Tero Karppanen.

Kuva: Antti Raunio
Hääkiven turnauksen neljä kovinta beach-paria palkintojen jaossa. Kuvassa vasemmalta Sauli Silpo, Matti Hietanen, Sten Kruuda, Jyri Linnikko, Jani Antola, Oskari Vuorinen, Tomi Perkiö ja Niilo Nurmi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?