Loiskeelle makoisa voitto sarjakärjestä

Kuva: Pauli Impola
Loiskeen Tomi Lahtinen on iskenyt peräti kymmenen maalia kolmosdivarin kevätpuolen peleissä.

Sääksjärven Loiskeen jalkapalloilijat viettävät kahden viikon kesälomaansa ansaitusti hyvillä mielillä. Ennen treenitauolle jääntiä Loiske venyi kolmosdivarissa kauden parhaaseen peliesitykseensä, joka riitti 2 – 0-vierasvoittoon sarjajohtaja Nokian Palloseurasta. Molemmat maalit syntyivät sarjan maalipörssiä johtavan Tomi Lahtisen lapikkaasta.
– Hiukan viilasimme pelisysteemiämme hyökkäävämpään suuntaan ja saimmekin Nokialla pelin mukavasti hallintaamme. Ilman muuta kauden yksi kohokohdista tähän mennessä, iloitsi Loiske-veturi Jani Kangasmaa.
Loiske on puolimatkan krouvissa sarjataulukossa sijalla seitsemän 17 pisteelläään, jotka muodostuvat viidestä voitosta ja kahdesta tasapelistä. Eroa putoamisviivalle on kymmenen pistettä eli Loiske saa pelata syyskauden vapautunein mielin.
– Ilman paria sössimistä antaisin kevätpuolikkaan arvosanaksi yhdeksikön, nyt se jää enemmän kasin puolelle. Alkukevät oli odotetun hankalaa, aina lähdemme kilpailijoita vastaan takamatkalta, kun joukkueen kokoonpano valmistuu suht’ myöhään, mietti Kangasmaa sarjan alupuoliskon tapahtumia.
Loiske pylläytti molemmat sarjan kärkitiimit eli Hämeenlinnan HJS:n ja NoPs:in, jos toki saldoon mahtuu muun muassa 0 – 4-tappio Pallosepoille ja häntäpään PJK:ta vastaan oteltu 2 – 2-kotitasapeli.
– Urheilussa päivän vire vaihtelee, muutamissa peleissä olemme jääneet oman tasomme alapuolelle. Iso kuva on tekemisessämme kuitenkin plusmerkkinen, kiittää Kangasmaa.
Loiske on käyttänyt 23 eri pelaajaa, joista ydinrungon muodostavaa noin 15 miehen sakki. Yksilöistä kokenut Tomi Lahtinen on noussut tehokkuudellaan esiin, mutta kevään ehdottomia onnistujia löytyy monia muutakin. Laitapakki Jani Hammar on omalla äijämäisella asenteellaan tuonut hyvää taisteluhenkeä joukkueelleen. Akseli Tiensuun taitavuus ja pallonhallinta keskikentällä on positiivisesti silmiin pistävää. Janne Lahdenpohja keskikentän pohjalla uurastaa tasaisella tasolla pelistä toiseen.
– Onnistujien määrä on ollut iso, pelaajien kierrätyskin on ollut kohtuullisen onnistunutta. Näin valmentajan näkökukmasta on ajoittain ollut suorastaan positiivinen ongelma, kenet avausporukkaan nimeää.
Onnistuneella syyskierroksella Loiskeella on saumat kivuta useammankin sijan sarjassa ylöspäin. Pistejahti jatkuu heinäkun 28. päivä kotiottelulla Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?