Gleisner ja Roininen SM-mitaleille

Eräjärven Rönnin tanssilavalla nostettiin nyt jo kymmenien vuosien perinteet omaava painonnostokilpailu, joka tätä nykyä kantaa tempauksen ja työnnön SM-kilpailujen arvoa. Kilpailussa jokainen nostaja saa kehonpainostaan kertoimen millä kerrotaan nostettu tulos. Näin voidaan verrata eri painoisia urheilijoita keskenään.

Emma Gleisner ja Teemu Roininen menestyivät SM-kisoissa. Kuva: Mika Häkli

Ensimmäisenä tulessa oli alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa nostanut Emma Gleisner. Tempausnostot lähtivät helposti liikkeelle ja lopulta kaikkien nostojen onnistuessa Emma paransi edellistä tempausennätystään kolmella kilolla päätyen 74 kilon punnuksiin. Tällä tuloksella lempääläläisnostajan kaulaan pujotettiin hopeinen mitali.

Työntönostoissa Emma jatkoi varmoja otteita ja kaikkien nostoyritysten onnistuessa tulos 93 kiloa oikeutti myös hopeiseen mitaliin. Myös työntötulos oli kolmella kilolla uusi ennätys. Kultaa molemmissa nostomuodoissa vei Porin Punttikarhujen Suvi Talasterä.

Emma on saavuttanut jo aiemmin Suomen painonnostoliiton asettaman tulosrajan lokakuussa Albaniassa nostettaviin nuorten EM-kisoihin. Tuloskäyrän suunta on varsin oikea tätä ajatellen.

Miesten yleisessä sarjassa LeKin Teemu Roininen nosti ensimmäiset kisansa kevään EM-kilpailujen jälkeen. Tulos oli ajankohtaan nähden varsin tyydyttävä 149 + 195 kiloa. Vain viimeinen tempausyritys 151 kilosta epäonnistui. Tempauksessa Roininen saavutti hopeaa kun voittajaksi itsensä nosti Porin Punttikarhujen Kimmo Lehtikangas. Työnnössä osat vaihtuivat ja Roinisen noustessa korkeimmalle korokkeelle oli Lehtikankaan oli tyytyminen hopeasijaan.

Emma Gleisner tempaisee.
Kuva: Mika Häkli

Myös Roinisen kuntokäyrä on oikeassa kulmakertoimessa loppuvuodesta nostettavia MM-kisoja ajatellen. Lempäälän Kisan pienelle iskujoukolle tuloksena näistä kilpailuista kolme hopeista ja yksi kultainen SM-mitali, mitä voidaan pitää varsin hyvänä saavutuksena monien suurempien seurojen tyytyessä nuolemaan näppejään.

Teksti: Teemu Roininen

Kuvat: Mika Häkli

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?