Rotarylyömäsoitinmuusikot Nurmen lavalla

Lempäälässä 4.-16.7. järjestettävän rotareiden kansainvälisen lyömäsoitinmusiikkileirin nuoret rentoutuivat treeneistään 7. heinäkuuta illalla piipahtamalla Nurmen lavalla.

Ulas Yoldas, takana Lee ja vieressä David Ilc-Hodzic Sloveniasta. Kuva: Jorma Kunnas

Bussimatkalla sinne heille lyhyesti valotettiin Nurmen lavaa ja suomalaista tangoa – olihan lavalla esiintymässä 90-luvun tangokuningas Jaska Mäkynen yhtyeineen, ja tulisivathan he itse esiintymään Kuokkalankosken markkinoilla uuden tangokuningattaren Aino Niemen ”lämppärinä” klo 13.30. Itse lavalla vain muutama aiemmin tangoon tutustunut uskaltautui tanssimaan. Vähän useammat rohkaistuivat harjoittelemaan askeleita lavan terassilla, jonne musiikki hyvin kuului. Mutta aika moni vain ihmetellen seuraili ilmiötä, jolle ei oikein ollut vastinetta heidän kotimaassaan.

Parin tunnin jälkeen jätimme kiitollisina Nurmen lavan, jonne Lions Club Lempäälä oli sallinut leirin tulla tutustumaan pääsymaksutta. Ja bussi vei nuoret takaisin Lempäälään Luontaiskylpylään, joka on heidän ns. leiriviikkonsa majoituspaikka. Toinen viikko onkin sitten perhemajoituksessa.

Harjoittelua terassilla: opettajana Lempäälän Rotaryklubin Marika Viik, oppilaana Carl Bonnaffe Ranskasta. Sessiota hymyillen seuraa Meng-Cien Lee Taiwanista ja vakavana Roger Argemi Espanjasta. Taustalla Jitka Jindrova Tsekistä harjoittelee itsenäisesti. Kuva: Jorma Kunnas

Ensimmäisenä tanssimassa ollut Ulas Yoldas, 18 v, Turkin Antakyasta (n. 210000 asukasta) arvosti perinteikästä tanssipaikkaa vehreän luonnon helmassa. Heillä ei vastaavaa ilmiötä ole. Yli 40 asteen helteisiin tottuneena hän piti Suomen kesää viileänä ja sen valoisia öitä nukkumista haittaavina.

21-vuotias Yen-Tsu Wang Taiwanin saaren lounaisosan Kaohsiungista (2.8 miljoonaa asukasta) totesi iloisesti hymyillen, että samanlaista menoa ei Taiwanilta löydy. Lava oli hänestä oikein kiva, ilmapiiri heidän illanvietossaan samoin oikein kiva ja oman tunnelma myös oikein kiva.

Myös tanssimassa käynyt Tia Wheeler, 18 v, Britannian Englannin keskiosan Stourport-on-Severnistä (n. 20000 asukasta) sanoi heillä olevan tanssipaikkoja, joissa käyvät nuoret – mutta eivät tanssimassa tangoa. Nurmen lavan asiakaskunnan ikäiset kansoittavat heillä pubeja.

Teksti: Jorma Kunnas

Kuvat: Jorma Kunnas

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?